Αποτρίχωση

Laser Διοδικό

Απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και την θυλακίτιδα, γρήγορα κι ανώδυνα, με αποτρίχωση LASER.
• Το LASER Αλεξανδρίτη, είναι καταλληλότερο για ανοικτόχρωμα δέρματα.
• Το Διοδικό LASER είναι καταλληλότερο για το πιο σκουρόχρωμα ή μαυρισμένα δέρματα.

Η σωστή επιλογή συστήματος LASER ή IPL γίνεται κυρίως βάση:
• του χρώματος του δέρματος
• του χρώματος και του μεγέθους της τριχοφυϊας
• της περιοχής που θα γίνει η αποτρίχωση (ανδρογονοεξαρτώμενη ή όχι περιοχή)

Για την αποτρίχωση του σώματος, κάποιες φορές προτείνεται ο συνδυασμός των δύο LASER, για βέλτιστο αποτέλεσμα.
Για την αποτρίχωση του προσώπου, συνδυάζουμε κυρίως LASER Διοδικό κι αν υπάρχουν ξανθές ή λευκές τρίχες, συνδυάζουμε και Ηλεκτρική Αποτρίχωση με βελόνα.

Η τεχνολογία των LASER αποτρίχωσης, εξελίσσεται και βελτιώνεται διαρκώς ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα για κάθε τύπο δέρματος.

Στο κέντρο Αισθητικής & Διαιτολογίας Νefer
σας παρέχουμε όλες τις μεθόδους φωτοαποτρίχωσης, με τα ασφαλέστερα και νεότερα μηχανήματα της αγοράς (LASER Alexandrite by Candela, LASER Διοδικό by Soprano, τα οποία χειρίζονται αισθητικοί απόφοιτοι ΤΕΙ!

Εφαρμόζεται και το καλοκαίρι. Stay Cool, Calm and Comfortable!

LASER Αποτρίχωση - Διοδικό Soprano by Alma

Το Διοδικό LASER Soprano Beauty Remove, της Αμερικάνικης εταιρίας ALMA Beauty, συνδυάζει την τεχνολογία του Διοδικού LASER, με την πατενταρισμένη τεχνολογία SHR. Παρέχει αποτελεσματική λύση, για την μόνιμη αποτρίχωση, αφήνοντας ένα μεταξένιο και λείο δέρμα.
Γρήγορη και άνετη αποτρίχωση με το LASER Soprano Beauty Remove

 • Ανώδυνο (No Pain – All gain)
 • Αποτελεσματικό, ασφαλές, αξιόπιστο*
 • Για κάθε Φωτότυπο* (χρώμα επιδερμίδας) και περιοχή
 • Εφαρμόζεται 365 μέρες τον χρόνο. Ακόμα και το καλοκαίρι και σε μαυρισμένο δέρμα*
 • Δεν απαιτείται χρόνος αποκατάστασης. Επιστρέφετε άμεσα στις καθημερινές δραστηριότητες σας
  *Στοιχεία αποδεδειγμένα από πολλές και καλά σχεδιασμένες κλινικές μελέτες.

Τι είναι το Διοδικό LASER;

Το Διοδικό LASER, εκπέμπει μονοχρωματικό φως με μήκος κύματος στα 810nm. Παράγει μεγάλο μήκος κύματος, κάνοντας το να δρα βαθύτερα, αποφεύγοντας τη μελανίνη στην επιφάνεια της επιδερμίδας, άρα πετυχαίνουμε λιγότερη επιδερμική απορρόφηση κι αποφυγή εγκαύματος.
Η ενέργεια του LASER, απορροφάται επιλεκτικά από την μελανίνη της τρίχας, οδηγείται στη ρίζα της , προκαλώντας καταστροφή των αναγεννητικών κύτταρων της.
Είναι κατάλληλο κυρίως για φωτότυπους δέρματος IV έως V, δηλαδή για όσους έχουν σκουρόχρωμη επιδερμίδα και μαυρίζουν από τον ήλιο εύκολα. Επίσης γίνεται και τους καλοκαιρινούς μήνες, σε μαυρισμένα δέρματα ή σε άτομα που κάνουν σπορ στον ήλιο και είναι μαυρισμένα όλη τη διάρκεια του χρόνου. Είναι ασφαλές και αποτελεσματικό όλες τις εποχές του χρόνου.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε σκουρόχρωμη επιδερμίδα ή τους καλοκαιρινούς μήνες;

Αν ένα δέρμα εκτίθεται στον ήλιο, το Διοδικό LASER, με το σύστημα SHR, είναι λιγότερο τραυματικό για την επιδερμίδα. Μπορείτε να χαρείτε τον ήλιο και τα μπάνια στη θάλασσα, αμέσως μετά την συνεδρία.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως επιτρέπεται να έχετε καεί από τον ήλιο και μετά να κάνετε αποτρίχωση LASER ή αμέσως μετά το Διοδικό LASER, να πάτε για ηλιοθεραπεία ή Solarium.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Οι τρίχες σε μη ορμονοεξαρτόμενες περιοχές (πόδια – μπικίνι – μασχάλες – φρύδια), εξαφανίζονται κατά μέσο όρο σε 8 συνεδρίες. Η συχνότητα των επισκέψεων έχουν ως εξής: οι πρώτες 2 – 3 συνεδρίες, κάθε 1 με 1,5 μήνα και οι υπόλοιπες κάθε 1,5 με 2 μήνες. Όταν δηλαδή οι τρίχες επανεμφανίζονται.
Σε ορμονοεξαρτόμενες περιοχές (πρόσωπο, μέση γραμμή του στήθους, στήθος, κοιλιά, πλάτη, γλουτοί), απαιτούνται περισσότερες συνεδρίες. Σε αυτή την περίπτωση, λόγω εγκυμοσύνης, εμμηνόπαυσης, αλλαγής κιλών, λήψης φαρμάκων, διαφόρων ορμονικών διαταραχών, έχουμε τις εξής πιθανότητες:

 • Μπορεί να πετύχουμε εξαφάνιση της τριχοφυΐας, αλλά μπορεί να ξαναεμφανιστεί κάποια στιγμή στο μέλλον (όχι αναγκαστικά με την ίδια ένταση).
 • Μπορεί να μην εξαφανιστεί απόλυτα η τριχοφυΐα, αλλά να μειωθεί κατά 50% – 80% και οι σκούρες τρίχες να λεπτύνουν πολύ. Επίσης να αραιώσουν πολύ τα διαστήματα που εμφανίζονται.
  Για παράδειγμα, αν έχουμε μια κυρία ή κοπέλα με μαύρες τρίχες στο πρόσωπο ή στη κοιλιά, που τις αφαιρεί με κερί ή τσιμπιδάκι κάθε 15 – 30 μέρες κι αφήνει και γκρι σκιά, με κοκκινίλες στο δέρμα και τελικά με αποτρίχωση με LASER, οι τρίχες γίνουν χνούδι και χρειάζεται αποτρίχωση 3 φορές το χρόνο, χωρίς να έχει σημάδια στην επιδερμίδα της, τότε αυτό είναι μια επιτυχημένη αποτρίχωση για μια ορμονοεξαρτόμενη περιοχή.

Είναι όντως μόνιμη η αποτρίχωση με Διοδικό LASER;

Η αποτρίχωση με Διοδικό LASER, είναι μόνιμη αποτρίχωση για τις περιοχές του σώματος που δεν είναι ανδρογονοεξαρτόμενες.
Δηλαδή για τα:

 • Πόδια
 • Μπικίνι
 • Μασχάλες
 • Φρύδια

Όλες οι άλλες περιοχές (κοιλιά, στήθος, μέση, πλάτη, πρόσωπο, χέρια, γλουτοί) επηρεάζονται από τα ανδρογόνα και δεν μπορούμε να μιλάμε για μόνιμη αποτρίχωση, αλλά για μείωση και βελτίωση της τριχοφυΐας.
Πιο συγκεκριμένα, όταν υπάρχει κάποια ορμονική διαταραχή (π.χ αυξημένες τιμές ανδρογόνων, παθήσεις των ωοθηκών και της μήτρας, παθήσεις των επινεφριδίων και της υπόφυσης) παρατηρείται αύξηση της τριχοφυΐας κυρίως στο πρόσωπο, τους γλουτούς, την κοιλιά κ.α.
Όταν συμβαίνει αυτό, συστήνουμε παρακολούθηση από ενδοκρινολόγο, για ρύθμιση του ενδοκρινολογικού προβλήματος.
Ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ανδρικές ορμόνες (ανδρογόνα), εκκρίνονται σε φυσιολογικά για το αντίστοιχο φύλο επίπεδα, αλλά οι θύλακες των τριχών είναι ευαίσθητοι στις ανδρικές ορμόνες (ανδρογόνα) και τελικά παρατηρείται αύξηση της τριχοφυΐας.

Ένα επιπλέον θετικό που έχει η αποτρίχωση με Διοδικό LASER, είναι πως σε περιοχές ανδρογοεξαρτόμενες, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιδεινώσει την τριχοφυϊα στη περιοχή εφαρμογής και δεν επιδεινώνεται η τριχοφυϊα στο χνούδι, γι’αυτό τον λόγο την συνιστούμε ανεπιφύλακτα, για την ενοχλητική, σκούρα, τριχοφυΐα στο πρόσωπο.

Για ποια τριχοφυΐα δεν είναι κατάλληλη η αποτρίχωση με LASER;

Για το ξανθό και χνοώδες τρίχωμα. Δεν υπάρχει αρκετή μελανίνη στην τρίχα, για να απορροφηθεί η ενέργεια του LASER, και να φτάσει μέχρι την ρίζα της και να την καταστρέψει.

Πονάει η αποτρίχωση με το Διοδικό LASER, Soprano Beauty Remove;

Η κεφαλή του Διοδικού LASER, Soprano Beauty Remove, διαθέτει σύστημα ψύξης με Ζαφείρη, που φτάνει σε θερμοκρασία μέχρι -3 βαθμούς Κελσίου.
Το σύστημα ψύξης με Ζαφείρη, έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

 • Κάνει την συνεδρία ανώδυνη, αφού τις περισσότερες φορές αισθάνεστε την κρύα κεφαλή κι όχι κάψιμο.
 • Μειώνει τον κίνδυνο εγκαύματος.

Πόσο ασφαλής είναι η χρήση του Διοδικού LASER;

Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα ενός συστήματος αποτρίχωσης LASER, εξαρτάται από την ποιότητα του μηχανήματος, αλλά κυρίως από το ποιος το χειρίζεται καθώς και αν το σύστημα συντηρείται σωστά.
Στο Nefer, τα τηρούμε όλα:

 • Η αποτρίχωση γίνεται αποκλειστικά από αισθητικούς, απόφοιτους ΤΕΙ, την οποία έχουμε διδαχθεί, στην διάρκεια των σπουδών μας, γνωρίζοντας τον τρόπο δράσης, όλων των LASER και τους τρόπους προστασίας και μας επιτρέπεται νόμιμα, να εφαρμόζουμε με ασφάλεια.
 • Το Διοδικο LASER Soprano Beauty Remove, είναι κατασκευασμένο από την Αμερικάνικη εταιρία ALMA, η οποία είναι μια από τις καλύτερες κατασκευάστριες εταιρίες LASER. Το συγκεκριμένο LASER, χρησιμοποιεί την πατενταρισμένη τεχνολογία SHR.

Με την Τεχνολογία SHR (Super Hair Removal), η αισθητικός κινεί επαναλαμβανόμενα την κεφαλή του LASER, στην περιοχή που γίνεται η αποτρίχωση (in motion technique).

Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα:
1. την πλήρη κάλυψη της περιοχής, χωρίς να αφήνει κενά σημεία, λόγω της συνεχόμενης κίνησης της κεφαλής και της επαναληψιμότητας.
2. την σταδιακή θέρμανση της επιδερμίδας, ελαχιστοποιώντας έτσι τον κίνδυνο εγκαύματος. Αυτό το καθιστά ασφαλές κι αποτελεσματικό, ακόμα και για μελαχρινό ή μαυρισμένο δέρμα, ανεξαρτήτως, φωτότυπου – χρώματος της επιδερμίδας.
Η επιδερμίδα, δεν εκτίθεται σε έναν μονό παλμό, με υψηλή θερμική ενέργεια, η οποία μπορεί και να τραυματίσει το δέρμα. Για να προστατευτεί το περιβάλλον δέρμα, χρησιμοποιούμε μικρούς, πολλαπλούς παλμούς με χαμηλή θερμική ενέργεια, μέχρι συνολικά να παραχθεί και να συσσωρευθεί στην επιλεγμένη περιοχή, η κατάλληλη θερμοκρασία που επιφέρει την θερμική καταστροφή του θύλακα της τρίχας, αποτρέποντάς τον να ξανααναπτυχθεί.

Το Διοδικό LASER, μπορεί να αντιμετωπίσει την θυλακίτιδα;
Όποιο LASER Αποτρίχωσης κι αν επιλέξετε, μπορείτε να αντιμετωπίσετε την θυλακίτιδα. Η θυλακίτιδα, εμφανίζεται σε ορισμένα άτομα, μετά από αποτρίχωση με ξυράφι ή κερί. Στη συνέχεια η τρίχα γυρίζει μέσα στο δέρμα, ερεθίζοντας τον τριχοσμηγματογόνο θύλακα. Έτσι η περιοχή γύρω από κάθε τριχικό θύλακα είναι κόκκινη και μπορεί να εμφανίσει σπυράκια, δυσχρωμίες ή ουλές σε ποιό ευαίσθητα δέρματα. Έτσι όταν κάνουμε LASER για μόνιμη αποτρίχωση, φεύγει και ο παράγοντας που ερεθίζει τον θύλακα της τρίχας, αφήνοντας ένα δέρμα λείο, χωρίς κοκκινίλες και “γκρι” σκιά κάτω από το δέρμα.

Πόσο διαρκεί μια συνεδρία;

Οι συνεδρίες διαρκούν από λίγα λεπτά έως 1 ώρα, ανάλογα με την περιοχή που θα εφαρμοστούν.

Ενδεικτικά, παραθέτουμε τους χρόνους για κάποιες περιοχές που εφαρμόζεται η αποτρίχωση με Διοδικό LASER:

Περιοχή εφαρμογής Διάρκεια 
Πόδια 60′
Πόδια – μπικίνι 90′
Μασχάλες 10′
Μπικίνι απλό 20′
Μπικίνι brazil 30’
Πλάτη 45′

Πώς γίνεται η διαδικασία

 • Καθαρίζουμε την περιοχή από τυχόν make up, αρώματα ή αποσμητικό
 • Οριοθετούμε την υπό αποτρίχωση περιοχή
 • Κόβουμε τις τρίχες
 • Εφαρμόζουμε τζελ υπερήχων
 • Εφαρμόζουμε το Διοδικό LASER
 • Εφαρμόζουμε καταπραϋντική κρέμα
 • Εφαρμόζουμε αντηλιακή κρέμα

Δεν επιτρέπεται να κάνετε LASER

 • Αν λαμβάνετε κάποια φάρμακα, που προκαλούν φωτοευαισθησία
 • Αν λαμβάνετε αντιφλεγμονώδη φάρμακα την τελευταία εβδομάδα (mesulid, voltaren, ponstan)
 • Αν κάνετε τοπική εφαρμογή Τρετινοϊνης ή Ρετινόλης
 • Αν υποβάλλεστε σε θεραπεία ακμής, με ισοτρετινοϊνη
 • Αν έχετε κάνει τατουάζ η μόνιμο μακιγιάζ στη περιοχή της εφαρμογής.
 • Αν έχετε λεύκη (υπάρχει πιθανότητα να πυροδοτηθεί)
 • Αν είστε έγκυος
 • Αν έχετε καεί από τον ήλιο ή το solarium.
 • Αν θέλετε να πάτε για ηλιοθεραπεία, ακριβώς μετά την αποτρίχωση με το LASER Soprano Beauty Remove

Τι πρέπει να προσέξετε πριν την συνεδρία με το Διοδικό LASER

 • Αν το δέρμα είναι καμένο (από ήλιο ή solarium) πρέπει να περιμένετε μέχρι να υποχωρήσει το κάψιμο.
 • Αν χρησιμοποιείτε αυτομαυριστικές κρέμες ή κάνετε μαύρισμα με αερογράφο, πρέπει να σταματήσετε την εφαρμογή τους 15 μέρες πριν την αποτρίχωση με LASER.
 • Μην αποχρωματίζετε, αποτριχώνετε με κερί τις τρίχες σας, 4 – 5 εβδομάδες πριν και μετά τις συνεδρίες.
 • Μπορείτε να ξυρίσετε τις τρίχες 1 – 2 μέρες πριν την συνεδρία – στο σώμα (μετά από συνεννόηση με την αισθητικό).

Τι πρέπει να προσέξετε μετά την συνεδρία με το Διοδικό LASER

 • Πρέπει να χρησιμοποιείτε αντιηλιακό με τακτική ανανέωση του (κάθε 1 – 2 ώρες)
 • Αποφυγή έντονης έκθεσης – εγκαύματος στον ήλιο ή σε solarium. Μετά από 3 μέρες μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία.
 • Μην χρησιμοποιείτε αποσμητικό για 24 ώρες (όταν κάνετε LASER στην μασχάλη).
 • Μην τρίβετε την περιοχή με peeling ή με άγριο σφουγγάρι
 • Μην τραβάτε τις τρίχες με κερί ή τσιμπιδάκι.
 • Αμέσως μετά την αποτρίχωση με Διοδικό LASER, η περιοχή μπορεί να γίνει ροζ ή κόκκινη και να δημιουργηθεί ερύθημα, κάτι που αναμένουμε και είναι εντελώς φυσιολογικό. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες μέχρι 2 – 3 μέρες.

Άλλες πληροφορίες

• Οι τρίχες που έχουμε κόψει πριν εφαρμόσουμε το Διοδικό LASER, δεν μακραίνουν (όπως θα μάκραιναν αν δεν είχαμε κάνει LASER) και τελικά πέφτουν 15 – 20 μέρες μετά την συνεδρία. Δεν προκαλεί εξάχνωση των τριχών, όπως το LASER Αλεξανδρίτη.
• Σε περίπτωση που εμφανιστούν τρίχες πριν από την επόμενη συνεδρία, το ξύρισμα επιτρέπεται στην περιοχή.
• Σε περίπτωση που ακολουθείτε κάποια θεραπευτική αγωγή, οφείλετε να ενημερώσετε την αισθητικό σας – κατά την λήψη του ιστορικού σας – γιατί κάποια φάρμακα κάνουν φωτοευαίσθητη την επιδερμίδα σας, όσο τα λαμβάνετε.

Παρενέργειες

Γενικά είναι ασφαλής μέθοδος. Δεν υπάρχουν παρενέργειες εάν τηρήσετε τις παραπάνω συμβουλές

Στο κέντρο Αισθητικής & Διαιτολογίας Nefer, πάντα πριν ξεκινήσετε συνεδρίες αποτρίχωσης με LASER, συζητάμε μαζί σας, τις προσδοκίες σας και σας λύνουμε οποιαδήποτε απορία έχετε. Θα σας πούμε – κατά προσέγγιση – πόσες συνεδρίες θα χρειαστείτε και σε τι συχνότητα.
Σε μερικές περιπτώσεις και ιδιαίτερα σε ορμονοεξαρτόμενες περιοχές όπως στο πρόσωπο, μέση, κοιλιά απαιτείται συνδυασμός μεθόδων αποτρίχωσης, όπως το Διοδικό LASER και η ηλεκτρική αποτρίχωση για τις λευκές τρίχες ή τις πολύ λεπτές που δεν έχουν αρκετή μελανίνη ώστε να απορροφηθεί η ενέργεια από το LASER.

Δείτε το Video για την μόνιμη Αποτρίχωση με το Διοδικό LASER

Πακέτα LASER ΔΙΟΔΙΚΟ σε προνομιακές τιμές

Περιοχή εφαρμογής Αρχική τιμή Προσφορά
Πόδια & Μασχάλες & Μπικίνι Brazil ή Χέρια & Μασχάλες ή Άνω Χείλος Από 250€ 230€
Μασχάλες & Μπικίνι Brazil Από 130€ 90

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ LASER ΔΙΟΔΙΚΟ

Περιοχή εφαρμογής Αρχική τιμή Προσφορά
Ελάχιστη συνεδρία Από 30€
Μεσόφρυο Από 30€-
Φρύδι Από 40€ 35€
Αυτιά Από 30€
Μύτη (ρουθούνια) Από 30€
Άνω χείλος Από 40€ 35€
Πηγούνι Από 50€ 40€
Πρόσωπο Από 70€ 60€
Παρειές Από 50€ 40€
Ζυγωματικά Από 60€ 50€
Μασχάλες Από 50€ 35€
Μπικίνι γραμμή μαγιό Από 40€ 35€
Μπικίνι απλό Από 50€ 45€
Μπικίνι brazil Από 80€ 65€
Πόδια Από 150€ 140€
Πόδια – απλό μπικίνι Από 180€ 160€
Πόδια – brazil Από 200€ 190€
Γάμπα Από 90€ 80€
Γλουτοί Από 70€ 60€
Μηροί Από 100€ 90€
Κοιλιά (μικρή περιοχή) Από 40€ 35€
Κοιλιά (μεγάλη περιοχή) Από 70€ 55€
Μέση Από 70€ 55€
Χέρια Από 80€ 70€
Χέρια 1/2 Από 65€ 50€
Στήθος (θηλές) Από 40€ 35€
Ελληνικα