Ανδρική Περιποίηση Σώματος

Τοπικό Αδυνάτισμα - Άνδρες

Αν έχετε σώμα με ομοιόμορφη κατανομή λίπους αλλά παραπανίσια κιλά, θα λέγαμε πως είστε από τους τυχερούς, αφού το πρόβλημα λύνεται, μόνο με σωστή & ισορροπημένη διατροφή, που μπορεί να σας συστήσει η Διαιτολόγος του Nefer. Επίσης το λεμφικό μασάζ, ενισχύει τον μεταβολισμό και την ταχύτερη απώλεια λίπους.

Ωστόσο σπάνια θα δούμε σώματα με ομοιόμορφη κατανομή λίπους, δηλαδή χωρίς «ψωμάκια» ή κοιλιά. Ακόμα και αδύνατα και γυμνασμένα άτομα έχουν ανάγκη να δουν τους κοιλιακούς μυς τους, κάτω από το λεπτό στρώμα λίπους που μπορεί να τους καλύπτει. Το τοπικό λίπος στα “ψωμάκια” ή στην κοιλιά είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί πολύ κόσμο και σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί ή να εξαφανιστεί ανάλογα με την ηλικία, τα περιττά κιλά που έχει ανάγκη κάποιος να χάσει. Κι επειδή δεν υπάρχει διατροφή που στοχεύει στην τοπική εναπόθεση λίπους, στο τμήμα της αισθητικής του Nefer , προσφέρουμε μεθόδους για τοπικό αδυνάτισμα, που στοχεύουν στις λιποαποθήκες, σε συγκεκριμένες περιοχές ώστε να αυξήσουμε τοπικά τον μεταβολισμό και τελικά να πετύχουμε ένα πιο ομοιόμορφο σώμα. Είναι επιλεγμένες, πάντα σκεπτόμενοι την υγεία του σώματος και σεβόμενοι την φυσιολογία του ανθρώπινου οργανισμού.

Στο κέντρο Αισθητικής & Διαιτολογίας Νefer
η λύση στο αδυνάτισμα είναι συνδυασμός διατροφής, αισθητικής φροντίδας και άσκησης!

Στοχευμενη λιποδιαλυση για επίπεδη κοιλια

Hypoxi Vacunaut

Στο κέντρο αισθητικής Nefer θα βρείτε όλα τα μηχανήματα Hypoxi, αλλά κυρίως στο σωματότυπο των άνδρών, ταιριάζει το Hypoxi Vacunaut, που στοχεύει στο τοπικό λίπος της κοιλιάς.

Η διεθνής, αναγνωρισμένη και κατοχυρωμένη παγκοσμίως με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μέθοδος HYPOXI, που ανέπτυξε ο Δρ. Egger είναι μια μοναδική μέθοδος, άμεσης καύσης του τοπικού λίπους, που παράλληλα επιτυγχάνει απίστευτα αποτελέσματα κατά της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης του συνδετικού ιστού. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από τις πρώτες κιόλας εφαρμογές.

Η μέθοδος Hypoxi είναι μία μη επεμβατική μέθοδος λιποδιάλυσης, που δρα άμεσα και αποτελεσματικά κατά του τοπικού πάχους και της επιδερμικής χαλάρωσης. Με τη μέθοδο Hypoxi μπορείτε να χάσετε πόντους αποκλειστικά από τις περιοχές που έχετε την τάση να συσσωρεύετε λίπος. Συνήθως το λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιά, δεν υποχωρεί μόνο με δίαιτα ή με απλή άσκηση. Θα δείτε από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες το σώμα σας να αλλάζει! Ακόμη, αν η μέθοδος συνδυαστεί με ήπια αεροβική γυμναστική, θα μπορείτε να δείτε πιο στοχευμένη και μακροχρόνια μείωση πόντων και καύσης του ανεπιθύμητου λίπους από τις προβληματικές περιοχές.

Με τη μέθοδο Hypoxi μπορείτε, χάνοντας 5 κιλά σωματικού βάρους, να χάσετε 4 κιλά στοχευμένα από τη κοιλιά.

Πως εφαρμόζεται

Τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα Hypoxi, δημιουργούν στις προβληματικές περιοχές αρνητική και θετική πίεση για να ενισχύσουν την κυκλοφορία του αίματος (άρα και την αύξηση του μεταβολισμού τοπικά) και σε συνδυασμό με την ήπια άσκηση απομακρύνουν και το πιο επίμονο λίπος από τα επιθυμητά σημεία.

Δημιουργήστε την ιδανική σιλουέτα χωρίς εξαντλητικές δίαιτες ή κουραστικές ασκήσεις, ακολουθώντας την μέθοδο Hypoxi, η οποία είναι 3 φορές πιο αποτελεσματική στην απώλεια τοπικού λίπους και πόντων στη κοιλιά, σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους άσκησης.

Δείτε το video για το Hypoxi L250 & το Vacunaut

Hypoxi official page

Κόστος:
HYPOXI Κόστος/12 συνεδρίες Κόστος/συνεδρία
VACUNAUT 350€ 29€

Διάρκεια συνεδρίας: 30 λεπτά

Αριθμός συνεδριών: 12 συνεδρίες (1 μήνας)

Συχνότητα:  3 συνεδρίες/εβδομάδα – μέρα παρά μέρα

Τοπικό Αδυνάτισμα

Cavitation

Τι είναι το cavitation;

Tο Cavitation, είναι μια πρωτοπόρα, δραστική περιποίηση λιπόλυσης σε περιοχές του σώματος με περίσσεια λίπους και βελτίωσης της λεμφικής κυκλοφορίας.

Το cavitation είναι ιδανικό για περιοχές όπως:
– Χέρια
– Κοιλιά
– Εσωτερικό μηρών
– Εξωτερικό μηρών
– Γόνατα
– Πλαϊνά πλάτης

Πως λειτουργεί;

Η μέθοδος “λιποδιάλυσης” Cavitation βασίζεται στο φαινόμενο της «σπηλαίωσης», όπου μέσω των υπέρηχων χαμηλών συχνοτήτων, προκαλούνται μικροσκοπικές φυσαλίδες υποπίεσης στον λιπώδη ιστό και στα γύρω λιποκύτταρα και στη συνέχεια «ρήξη» της κυτταρικής μεμβράνης και αποβολή του λίπους – σε μορφή τριγλυκεριδίων – μέσω του λεμφικού συστήματος.

Η διαδικασία είναι ανώδυνη και ευχάριστη.

Μετά την συνεδρία και όσο διαρκούν, προτείνεται η κατανάλωση 2 λίτρων νερού και η ισορροπημένη διατροφή.

Είναι ασφαλές;

Δεν υπάρχει καμία ανησυχία σχετικά με το cavitation, καθώς η μέθοδος είναι απολύτως ασφαλής και συνιστάται σε όλους τους τύπους σώματος, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου. Το Cavitation δεν ενδείκνυνται μόνο, σε εγκύους και άτομα που πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια. Στο Κέντρο αισθητικής & Διαιτολογίας Nefer, τηρούμε όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για την διεξαγωγή της περιποίησης, διαθέτοντας πλήρως εξειδικευμένο προσωπικό και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός συνεδριών που απαιτούνται, καθώς αυτός ορίζεται από το μέγεθος του προβλήματος και από τους στόχους που έχετε θέσει. Μία κατάλληλη συχνότητα για την μέθοδο, είναι σίγουρα 1 – 2 συνεδρίες/ εβδομάδα, συνολικά 6-8 συνεδρίες.

Κόστος: 120€ οι 6 συνεδρίες ανά περιοχή εφαρμογής*

Διάρκεια συνεδρίας: 30 λεπτά ανά περιοχή εφαρμογής*

Αριθμός συνεδριών: 6 – 12 συνεδρίες

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε σώματος και μπορεί να είναι περισσότερες.

Συχνότητα: 1 – 2 συνεδρίες/ εβδομάδα

*Μία περιοχή ορίζεται επιφάνεια μεγέθους μιας κόλλας χαρτιού Α4

μειωση του περιγραμματος του σωματος - συσφιξη

Shock Wave – Κρουστικοί υπέρηχοι

Εξαφανίστε μια κι έξω, το τοπικό λίπος και την επιδερμική χαλάρωση, με ασφάλεια, αναίμακτα και χωρίς πόνο, με τους Κρουστικούς Υπερήχους – Shock Wave.

Τι είναι ο Κρουστικός Υπέρηχος ή αλλιώς Shock Wave και πως λειτουργεί;
Στην αισθητική χρησιμοποιούμε πολλά είδη υπερήχων. Μια καινούργια τεχνολογία για την σωματογλυπτική είναι και ο Κρουστικός Υπέρηχος – Shock Wave.
Είναι ένας υπέρηχος υψηλής συχνότητας, με μεγάλη ισχύ, που έχει την ιδιότητα να «χτυπάει» και να διεισδύει στους εν τω βάθει ιστούς με την μορφή κυμάτων. Στην περιοχή όπου εφαρμόζονται αυτά τα κύματα του υπέρηχου:
⦁ αυξάνεται η αιματική κυκλοφορία
⦁ ενεργοποιείται ο φυσικός μηχανισμός επούλωσης του οργανισμού

Αποτελεί μια δοκιμασμένη μέθοδο που πρωτοεφαρμόστηκε στην ιατρική το 1980, για την διάλυση των πετρών στα νεφρά (λιθοτριψία) και αργότερα, στη φυσικοθεραπεία για αποκατάσταση επίπονων καταστάσεων στους τένοντες και στους μύες.
Τα τελευταία χρόνια, οι Κρουστικοί Υπέρηχοι – Shock Wave, χρησιμοποιούνται στην αισθητική σώματος για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας, του τοπικού λίπους και για την επιδερμική σύσφιξη. Η ένταση του κρουστικού υπέρηχου, που χρησιμοποιούμε στην αισθητική – συγκριτικά με την χρήση τους στην ιατρική και την φυσιοθεραπεία, διαμορφώνεται σε χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας και εφαρμόζεται σε μεγαλύτερη περιοχή στο σώμα.

Τι αποτελέσματα έχει ο Κρουστικός Υπέρηχος – Shock Wave, στην εικόνα του σώματος και του δέρματος;
⦁ Στο δέρμα, επιδερμική σύσφιξη και βελτίωση του περιγράμματος του σώματος. Με την πίεση από την δύναμη των υπερήχων, δημιουργούνται «μικροτραυματισμοί» στην επιδερμίδα, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του φυσικού μηχανισμού επούλωσης της επιδερμίδας, την δημιουργία νέου κολλαγόνου.
⦁ Στο επίπεδο της επιδερμίδας, πετυχαίνει μείωση των ραγάδων.
⦁ Αύξηση της αιματικής κυκλοφορίας. Έτσι οξυγονώνονται οι ιστοί του δέρματος, με αποτέλεσμα την τοπική αύξηση του μεταβολισμού, με αποτέλεσμα την μείωση πόντων.
⦁ Με τους κατάλληλους χειρισμούς από την αισθητικό, προωθείται η λεμφική παροχέτευση. Έτσι μειώνεται το οιδήμα και η κατακράτηση υγρών στα κάτω άκρα.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται ο Κρουστικός Υπέρηχος – Shock Wave;
Εφαρμόζεται με μεγάλη ευκολία σε όποια περιοχή εμφανίζει κυτταρίδα ή εναπόθεση τοπικού λίπους κι επιδερμική χαλάρωση.
Ενδεικτικά εφαρμόζεται:
⦁ Στα μπράτσα
⦁ Στη κοιλιά
⦁ Στους γλουτούς
⦁ Στους μηρούς
⦁ Στο εσωτερικό των γόνατων
⦁ Στα πλαϊνά της πλάτης

Πως γίνεται η συνεδρία;
Η αισθητικός απλώνει στην επιδερμίδα σας θεραπευτικό λιποδιαλυτικό ή συσφικτικό προϊόν, επιλέγει το κατάλληλο πρόγραμμα για την κάθε περίπτωση (τοπικό λίπος, επιδερμική σύσφιξη, λεμφική παροχέτευση) και στη συνέχεια κινεί στο δέρμα σας, τον κρουστικό υπέρηχο, μέσω μιας χειροκίνητης «κεφαλής». Ακούτε τον θόρυβο του κρουστικού υπερήχου και αισθάνεστε μια ελαφριά δόνηση. Η επιδερμίδα γίνεται ερυθρή και ζεστή λόγω της αύξησης της αιματικής ροής.
Η συνεδρία γίνεται σε 2 στάδια. Στο πρώτο στάδιο η αισθητικός χρησιμοποιεί μια κεφαλή και πρόγραμμα με λιγότερη δόνηση, για πιο επιφανειακή δράση στην επιδερμίδα και στο δεύτερο στάδιο, θα χρησιμοποιήσει άλλη κεφαλή και πρόγραμμα με πιο εν τω βάθη δράση.

Πονάει η συνεδρία;
Είναι μια ευχάριστη διαδικασία και πολλοί αισθάνονται χαλάρωση. Αν υπάρχει κυτταρίτιδα 3ου βαθμού, που έτσι κι αλλιώς πονάει με την πίεση του δέρματος, η ένταση μπορεί να ρυθμιστεί σε χαμηλότερη ένταση.

Αφήνει σημάδια ή πονάει το δέρμα μετά την συνεδρία;
Δεν αφήνει σημάδια. Μόνο άτομα με κακή κυκλοφορία, μπορεί να εμφανίσουν μικρούς μώλωπες, οι οποίοι υποχωρούν πολύ σύντομα.

Πότε φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα;
Τα πρώτα αποτελέσματα, φαίνονται από τις πρώτες 6 συνεδρίες.

Υπάρχουν άτομα που αντενδείκνυται να κάνουν Κρουστικό Υπέρηχο – Shock Wave;
Γενικά δεν έχει αντενδείξεις, εκτός από κάποιες σοβαρές καταστάσεις όπως:
⦁ Καρκίνος
⦁ Θρομβοφλεβίτιδα (όταν το Shock Wave εφαρμόζεται στα πόδια)
⦁ Λήψη αντιπηκτικών
⦁ Βηματοδότη
⦁ Γενική αδιαθεσία

Τι προτείνουμε να κάνετε μετά την συνεδρία;
Στο  Κέντρο Αισθητικής & Διαιτολογίας Nefer, σας συμβουλεύουμε να κάνετε κι εσείς κάποια πράγματα μετά τη συνεδρία, ώστε να ενισχύσετε τα αποτελέσματα του Κρουστικού Υπερήχου – Shock Wave και να βελτιώσετε πιο γρήγορα την συνολική εικόνα του σώματος σας.
⦁ Να πίνετε τουλάχιστον 2 – 3 λίτρα νερό, την ημέρα.
⦁ Να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή, χαμηλή σε λιπαρά και ζάχαρη.
⦁ Αν έχετε παραπανίσια κιλά, να ξεκινήσετε ισορροπημένη υποθερμιδική διατροφή.
⦁ Να κάνετε καθημερινά 30 λεπτά αερόβια άσκηση (περπάτημα ή χαλαρό τρέξιμο).
Αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές είναι σίγουρο ότι τα αποτελέσματα της θεραπείας θα είναι ακόμα καλύτερα

Κόστος/συνεδρία:

Διάρκεια 20’ 30€
Διάρκεια 30’ 40€
Διάρκεια 45’ 50€
Διάρκεια 60’ 60€

Διάρκεια συνεδρίας: 20 λεπτά – 60 λεπτά (εξαρτάται από την έκταση της περιοχής εφαρμογής και από το αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε)

Αριθμός συνεδριών: κατά ελάχιστο 12 συνεδρίες (6 εβδομάδες)
(εξαρτάται από την ένταση του «προβλήματος» και από το αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε)
Κάθε 12 συνεδρίες, σταματάμε για 2 εβδομάδες. Συνεχίζουμε μετά τις 2 εβδομάδες

Συχνότητα: 2 συνεδρίες/ εβδομάδα. Κάθε 2 – 3 μέρες

Συμπληρωματική περιποίηση:

Κρυολιπόλυση. Λιποδιάλυση, τοπικά σε κοιλιά, πλαϊνά μέσης, μπράτσα κλπ. (Ice – Shock Λιπόλυση)

Συσφιξη & ενεργοποιηση του μεταβολισμου

Ηλεκτρομυοδιέγερση - EMS Training

Στο Κέντρο Αισθητικής & Διαιτολογίας Nefer, σας έχουμε μια φυσική λύση, για την βελτίωση του τοπικού πάχους. Την ηλεκτρομυοδιέγερση EMS. Σε ένα ήρεμο και φιλικό περιβάλλον, σε έναν καθαρό χώρο, χωρίς πολυκοσμία και πάντα τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας. Είναι κατάλληλη μέθοδος απώλειας πόντων για εσάς αν:

 • Βαρεθήκατε τις εξαντλητικές δίαιτες χωρίς αποτέλεσμα
 • Δεν σας αρέσει η έντονη γυμναστική και μια αίθουσα γεμάτη με άλλους αθλούμενους
 • Δεν σας αρέσει η πολυκοσμία και τα αδιάκριτα βλέμματα
 • Χρειάζεστε εξατομικευμένη προπόνηση, λόγω τραυματισμών
 • Γενικά ο ελεύθερος σας χρόνος είναι πολύ περιορισμένος
 • Αθλείστε εντατικά, αλλά θέλετε να αυξήσετε την δύναμη και την αντοχή σας

Τι είναι η ηλεκτρομυοδιέγερση EMS;
Το EMS προκύπτει από τα αρχικά των λέξεων Elecro Muscle Stimulation. Δηλαδή ηλεκτρική διέγερση των μυών (ηλεκτρομυοδιέγερση).
Είναι ένα σύστημα που στέλνει ηλεκτρικά ερεθίσματα, ταυτόχρονα σε όλους μας τους μυς. Στη κυριολεξία, από την κορυφή έως τα δάκτυλα, προκαλώντας την ταυτόχρονη σύσπαση τους, χωρίς κίνδυνο τραυματισμού.
Αυξάνει τις μυϊκές συστολές, με τέτοιο τρόπο που το σώμα δεν θα μπορούσε να κάνει μόνο του. Για παράδειγμα 10 επαναλήψεις με βάρη, πετυχαίνουν λιγότερη μυϊκή σύσπαση.
Ενδυναμώνει έτσι όλο το σώμα – ενεργοποιώντας 650 μυϊκές ομάδες.
Κάθε μυς μπορεί να ενεργοποιηθεί και να τονωθεί περισσότερο ή λιγότερο έντονα, ανάλογα με την διάθεση και το στόχο σας.
Τα αποτελέσματα φαίνονται σε συντομότερο χρόνο και με λιγότερο κόπο ενώ ασύρματη εφαρμογή των ηλεκτροδίων δίνει ελευθερία για την εκτέλεση αερόβιας άσκησης.

Τι πετυχαίνουμε με την ηλεκτρομυοδιέγερση EMS;
Ανάλογα με το προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε, με το EMS πετυχαίνουμε:

 • Ενδυνάμωση
 • Σύσφιξη
 • Ενεργοποίηση του μεταβολισμού
 • Βελτίωση της στάσης του σώματος
 • Ανακούφιση πόνων στη πλάτη και τη μέση

Πως γίνεται η διαδικασία;
Φοράτε:

 • Ένα γιλέκο με ηλεκτρόδια στον άνω κορμό, κι ένα ηλεκτρόδιο στα χέρια, που διεγείρουν τους μυς της πλάτης (άνω και κάτω μέρος), της μέσης, τους κοιλιακούς, το πυελικό έδαφος, τους βαθύς ραχιαίους, τους θωρακικούς.
 • Ένα «σορτσάκι» με ηλεκτρόδια, που διεγείρουν τους μυς των κάτω άκρων, όπως τα πόδια, οι γλουτιαίοι και αν επιθυμούμε οι γάμπες.

Τα παραπάνω ηλεκτρόδια τα βρέχουμε για να διεισδύει το ρεύμα στους μυς.
Στη συνέχεια ρυθμίζουμε την ένταση του ρεύματος, μέχρι εκεί που αντέχει ο καθ’ ένας και αρχίζουμε τη συνεδρία.

Κι αφού φορέσω το ειδικό γιλέκο και σορτσάκι με τα ηλεκτρόδια, τι κάνω κατά την συνεδρία;
Ανάλογα με την φυσική κατάσταση και υγεία του καθενός, μπορείτε να κάνετε από διάδρομο ήπιας έντασης, έως ενεργές, δυναμικές ασκήσεις. Πολλές φορές χρησιμοποιούμε και κάποια βοηθητικά όργανα όπως λάστιχα, ιμάντες TRX, μπαλάκια, μπάλες, step κ.α.
Οι ασκήσεις γίνονται πάντα υπό την καθοδήγηση εκπαιδευμένου προσωπικού.
Σε περιπτώσεις μυοσκελετικών προβλημάτων ή αθλητών με έντονες απαιτήσεις στο ασκησιολόγιο, τότε η καθοδήγηση των ασκήσεων γίνεται από Φυσικοθεραπεύτρια.

Έχω τραυματισμούς, μπορώ να κάνω;
Όταν έχουμε άτομα με μυοσκελετικά προβλήματα, που τους δυσκολεύουν ή περιορίζουν την κίνηση τους, τότε η συνεδρίες γίνονται υπό την επίβλεψη της φυσικοθεραπεύτριας μας, Γιώτας Βλασερού, που έχει μεγάλη εμπειρία σε αθλητικούς τραυματισμούς. Με την επίβλεψη της λοιπόν, διασφαλίζεται η σωστή εφαρμογή του EMS, χωρίς πρόβλημα. Εξάλλου, η μέθοδος από μόνη της δεν καταπονεί το μυοσκελετικό σύστημα.

Τι αίσθηση έχει κατά την διάρκεια της συνεδρίας;
Αισθάνεστε ένα ευχάριστο γαργαλητό, λόγω του ρεύματος που διοχετεύεται ταυτόχρονα σε όλους τους μυς σας. Αλλά η ένταση του ρεύματος είναι ρυθμιζόμενη από εμάς κι εξατομικευμένη, και φθάνει μέχρι εκεί που αντέχετε.

Τι νιώθω μετά την συνεδρία;
Τελειώνοντας την συνεδρία ίσως νιώσετε μια ελαφριά κούραση στους μυς σας και μια ελαφριά ευχάριστη αίσθηση στο σώμα, όπως νιώθουμε μετά την γυμναστική, πράγμα που οφείλεται στην έκκριση ενδορφινών.
Ωστόσο, αν είστε από αυτούς που θέλουν να νιώσουν την αίσθηση της εξουθένωσης μετά από μια έντονη προπόνηση, σίγουρα δεν θα σας καλύψει σε αυτό, η μέθοδος.

Πότε θα δω αποτελέσματα;
Αυτό εξαρτάται από την γενικότερη φυσική κατάσταση του καθενός (βάρος, ηλικία…), την διατροφή, τον τρόπο ζωής – άσκηση. Τα πρώτα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται τις πρώτες 4 – 6 συνεδρίες.
1ος μήνας. Αρχίζετε να βλέπετε αλλαγές στο σώμα και στη διάθεση σας
2ος μήνας. Οι γνωστοί σας παρατηρούν διαφορά
3ος μήνας. Οι άγνωστοι γύρω σας λένε κολακευτικά σχόλια για την φυσική σας κατάσταση.

Μπορεί να συνδυαστεί με γυμναστική;
Φυσικά και μπορεί. Θα λέγαμε, μάλιστα, πως επιβάλλεται.
Ιδανική περίπτωση, είναι να συνδυαστεί με αερόβια άσκηση, ακόμα και την ίδια μέρα. Έτσι θα ενισχυθούν τα αποτελέσματα, αφού προάγουμε την λειτουργικότητα της προπόνησης σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Επίσης μπορεί να συνδυαστεί με προπόνηση με βάρη, αλλά προσοχή. Μετά από 24 ώρες.

Με τι άλλες μεθόδους θα προτείνετε να συνδυαστεί το σύστημα EMS;
Αρχικά απαραίτητη κρίνεται η ισορροπημένη διατροφή.
Πέρα από την διατροφή μπορεί να συνδυαστεί με:

 • Τα Hypoxi, για την μείωση της τοπικής εναπόθεσης λίπους (λιποαποθήκες) στη κοιλιά και τα πλαϊνά της μέσης.
 • Λεμφικό μασάζ (SPM) για ενίσχυση της αποτοξίνωσης του οργανισμού.
 • Μεσοθεραπεία, για μείωση του λίπους στο «σωσίβιο».

Τι ηλικίες μπορούν να κάνουν EMS Training;
Από 18 – 70 ετών.

Τι να πρέπει να φοράω και τι να έχω μαζί του;

 • τα αθλητικά σας παπούτσια
 • το ειδικό κολάν και μπλούζα που θα αγοράσετε από το Nefer, πριν την πρώτη συνεδρία και είναι ατομικό, για λόγους προσωπικής υγιεινής. ‘Εχει τις ιδιότητες αντι-ιδρωτικές, αντι-μυκητιακές, αντι-βακτηριδιακές.
 • Επίσης θα ήταν καλό να έχετε μαζί σας ένα επιπλέον εσώρουχο, γιατί αυτά που θα φοράτε θα βραχούν.

Πόσο διαρκεί η συνεδρία;
Διαρκεί 20 λεπτά και πραγματικά ο χρόνος περνάει γρήγορα κι ευχάριστα. Αντιστοιχεί σε 2 – 3 ώρες προπόνησης στο γυμναστήριο.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται την εβδομάδα;
2 συνεδρίες την εβδομάδα κι αφού φτάσετε στον επιθυμητό στόχο, μπορείτε να μειώστε τις συνεδρίες στη 1 την εβδομάδα.

Υπάρχει περιορισμός για μακροχρόνια χρήση της Ηλεκτρομυοδιέγερσης – EMS;
Μπορείτε πάντα να κάνετε EMS, απλά όπως αναφέραμε, αφού φτάσετε στο επιθυμητό στόχο, θα μειώσετε τις συνεδρίες, σε 1 φορά την εβδομάδα.
Απλά οι ηλεκτρικές διεγέρσεις που κάνει φυσικά το κεντρικό νευρικό μας σύστημα και οδηγεί σε συστολή τους μυς μας, γίνονται πιο έντονες με το EMS, το οποίο χρησιμοποιεί με πιο έντονο τρόπο αυτή της αρχή της ηλεκτρικής διέγερσης των μυών.

Πόσο κοστίζει;
Ξεκινάει με 35€/ συνεδρία και όσες περισσότερες συνεδρίες κάνετε, η τιμή μπορεί να φτάσει μέχρι 20€/ συνεδρία.
Επίσης την πρώτη φορά θα αγοράσετε το προσωπικό σας σετ βερμούδας, κολάν για να το φοράτε πριν σαν φορέσουμε το γιλέκο με τα ηλεκτρόδια.

Μειονεκτήματα
Λόγω της υπερλειτουργίας των μυών, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υπερκόπωση, αυξάνεται η τιμή του CPK (κρεατινική κινάση).
Γι’ αυτό τον λόγο μπορείτε να κάνετε το πολύ 2 συνεδρίες/ εβδομάδα, με απόσταση 4 ημερών μεταξύ των συνεδριών.

Το ρεύμα που εφαρμόζεται με τα ειδικά γιλέκα, υπάρχει περίπτωση να βλάπτει το σώμα;
Δεν βλάπτει το σώμα, σε καμία περίπτωση. Εφαρμόζονται ρεύματα χαμηλής συχνότητας, τα οποία εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιούνται με ασφάλεια στην αισθητική και στην φυσικοθεραπεία.
Οι μυς μας είναι ηλεκτροχημικά όργανα, που για να συσταλούν απαιτείται ηλεκτρική διέγερση από το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η ηλεκτρομυοδιέγερση – EMS, εκμεταλλευόμενη αυτή τους την ιδιότητα, χρησιμοποιεί αυτά τα ρεύματα χαμηλής συχνότητας κι έτσι εντείνει την συστολή των μυών.

Σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται το EMS;
Υπάρχουν κάποιες απόλυτες αντενδείξεις ή κάποιες μερικές αντενδείξεις που σε αυτή την περίπτωση, ζητάτε την άδεια του γιατρού σας.

 • Βηματοδότης
 • By pass
 • Πρόσφατη χειρουργική επέμβαση
 • Κήλη
 • Σκλήρυνση κατά πλάκας
 • Φυματίωση
 • Αρτηριοσκλήρωση προχωρημένου σταδίου
 • Σακχαρώδη διαβήτη
 • Πυρετό και οξείες βακτηριακές ή ιογενείς μολύνσεις
 • Επιληψία
 • Θρόμβωση
 • Σοβαρή διαταραχή του κυκλοφορικού συστήματος
 • Αιμοφιλία
 • Τεχνητά μέλη
 • Βίδες σε κατάγματα
 • Καρκίνο
 • Σοβαρά προβλήματα με την αρτηριακή πίεση

Η ηλεκτρομυοδιέγερση – EMS, είναι καινούργια «μόδα»;
Υπήρχε από παλιά. Ίσως δεν ήταν σε αυτή την μορφή, δηλαδή συνδυασμός ηλεκτρικού ερεθίσματος στους μυς και παράλληλα κίνηση, αλλά ο Luigi Galvani, το 1761, είχε επιστημονικά ευρήματα, για την ιδιότητα των ρεμάτων, να ενεργοποιούν τους μυς. Κυρίως όμως χρησιμοποιούνταν παλιά τα ρεύματα για την αποκατάσταση μυϊκών προβλημάτων.

Υπάρχουν μελέτες για την Ηλεκτρομυοδιέγερση;
Υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της Ηλεκτρομυοδιέγερσης. Μερικές από αυτές είναι οι παρακάτω:

 • Effects of Whole-Body Electromyostimulation versus High-Intensity Resistance Exercise on Body Composition and Strength: A Randomized Controlled Study (NCBI – Published online 2016)
 • Whole-body electromyostimulation as a means to impact muscle mass and abdominal body fat in lean, sedentary, older female adults: subanalysis of the TEST-III trial (NCBI – Published online 2013)
 • The efficacy and safety of whole-body electromyostimulation in applying to human body: based from graded exercise test (NCBI – Published online 2018)
  Electrical muscle stimulation as whole body training – Multicenter study on the use of full body EMS in fitness centers (VATTER, J., University of Bayreuth, 2003; publication AVM Verlag, Munich 2010).

Κόστος: 35€/συνεδρία

Διάρκεια συνεδρίας: 20 λεπτά

Αριθμός συνεδριών: Εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε σώματος

Συχνότητα: 1 – 2 συνεδρίες/εβδομάδα

Ελληνικα