Διαιτολογος - Διατροφολογος

Ολυμπία Βλασερού

Ονομάζομαι Ολυμπία Βλασερού και είμαι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Αποφοίτησα από το τμήμα «Επιστήμης της Διαιτολογίας & Διατροφής» του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου το 2011 και από τότε ασκώ σταθερά το επάγγελμα αυτό.

Αποφάσισα να ασχοληθώ με την επιστήμη της διατροφής, καθώς μεγάλωσα σε μια οικογένεια όπου η διατροφή ήταν σημαντικό «συστατικό» της καθημερινότητας μας. Σαν γνήσια ελληνική οικογένεια, είχαμε πάντα μαγειρεμένο φαγητό στο σπίτι, τρώγαμε όλοι μαζί, με ευχαρίστηση, και ταυτόχρονα, χρησιμοποιούσαμε τη διατροφή σαν μέσο πρόληψης και διατήρησης της υγείας. Παρατηρώντας λοιπόν τη σχέση των δικών μου, αλλά και των υπόλοιπων ανθρώπων με τη διατροφή, μου γεννιόντουσαν πολλές απορίες, τις οποίες αποφάσισα να λύσω σπουδάζοντας στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
Για την πτυχιακή μου εργασία, συμμετείχα στην επιδημιολογική μελέτη MEDIS (Mediterranean Islands Study), με ερευνητικό αντικείμενο «Κατανάλωση αφεψημάτων και ΔΜΣ, στην τρίτη ηλικία». Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης συνεργάστηκα με τα Νοσοκομειακά Ιδρύματα «Γ.Ν.Α Γ.Γεννηματάς» και «Γ.Ν.Α. Αλεξάνδρα».
Έχω εργαστεί σαν ανεξάρτητος συνεργάτης σε γυμναστήρια της Αθήνας όπως το ‘Holmes Place’.

Διατηρώ το γραφείο μου στο κέντρο αισθητικής – αδυνατίσματος Nefer (πρώην Figura Helena), στην Ηλιούπολη, ενώ συνεργάζομαι και με άλλα κέντρα αισθητικής. Το κέντρο αισθητικής Nefer είναι οικογενειακή επιχείρηση, στην Ηλιούπολη, με εμπειρία 35 ετών. Το διευθύνει η μητέρα μου, Τσικούρη Ελένη, η οποία είναι αισθητικός- κοσμετολόγος, απόφοιτος ΤΕΙ.

Πραγματοποιώ συχνά ομιλίες εθελοντικά σε νηπιαγωγεία και σχολεία, ενώ υπήρξα και μέλος της τοπικής ομάδας του δήμου Αργυρούπολης- Αττικής, για το διεθνές πρόγραμμα «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE».

Είμαι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) και της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ).

Είμαι πιστοποιημένη επαγγελματίας στις διατροφικές διαταραχές, έχοντας αποκτήσει τον τίτλο Master Practitioner in eating disorders από το Κέντρο Εκπαίδευσης και αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

υπηρεσιεσ διατροφησ

Στο κέντρο Αισθητικής & Διαιτολογίας Nefer,
μπορείτε να βρείτε λύσεις για:

3

 
Πρόληψη και αντιμετώπιση
παθολογικών καταστάσεων

– Παχυσαρκία Ενηλίκων
– Παιδική & Εφηβική Παχυσαρκία
– Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου Ι & ΙΙ, Σακχαρώδης Διαβήτης Κύησης
– Υποθυροειδισμός & Υπερθυρεοειδισμός
– Καρδιαγγειακές παθήσεις
– Αρτηριακή πίεση
– Οστεοπόρωση
– Γαστρεντερολογικές παθήσεις
– Ανορεξία
– Βουλιμία

Διατροφή για ειδικές ομάδες 

– Αθλητισμός
– Εγκυμοσύνη & το Θηλασμό
– Εμμηνόπαυση
– Βρεφική & Παιδική ηλικία

4
5

 
Στοχευμένα
προγράμματα διατροφής

– Αντιοξειδωτική διατροφή
– Αντιγήρανση

Επιπλέον παροχές 

– Διατροφική εκπαίδευση & συμβουλές
– Απολαυστικές συνταγές σε light έκδοση
– Συντήρηση κιλών που χάθηκαν (έως και 3 μήνες) ΔΩΡΕΑΝ
– Σωματομετρικοί έλεγχοι: Μέτρηση ΔΜΣ & περιφέρειας μέσης – γλουτών.
– Έλεγχος σύστασης λίπους, μυικής μάζας & υγρών σώματος
– Διαιτολογική τηλεσυνδιάσκεψη μέσω Skype

6

Η Φιλοσοφία μου

Σκοπός μου δεν είναι μόνο να σας βοηθήσω στην απώλεια βάρους, αλλά και να σας καθοδηγήσω να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, για να διατηρήσετε το βάρος σας σταθερό, να βελτιώσετε τη σχέση σας με το σώμα σας και να έχετε καλύτερη υγεία. Γι’ αυτό το λόγο, για κάθε άτομο που με επισκέπτεται, ακολουθώ τις παρακάτω βασικές αρχές:

1 – Θέτουμε μαζί τον στόχο σας, ο οποίος θα είναι ρεαλιστικός και επιτεύξιμος

2- Ξεχάστε τις στερητικές δίαιτες και την αστραπιαία απώλεια κιλών, η οποία είναι προσωρινή. Το πλάνο διατροφής δεν θα στοχεύει στο να πεινάσετε, θα είναι ευκολά πραγματοποιήσιμο και θα σέβεται το πρόγραμμα σας.

3 – Το πρόγραμμα διατροφής θα είναι πλήρως εξατομικευμένο, με σκοπό να καλύψει τις δικές σας διατροφικές σας ανάγκες. Λαμβάνονται υπόψη διάφοροι παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, το ύψος, το βάρος, οι διατροφικές προτιμήσεις, η φυσική δραστηριότητα, το ωράριο εργασίας, η κοινωνική δραστηριότητα και φυσικά η κατάσταση υγείας του ατόμου.

4 – Το διατροφικό πλάνο, θα είναι ισορροπημένο και θα περιλαμβάνει όλες τις τροφές, εφόσον δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας που το απαγορεύει. Δεν υπάρχουν καλά και κακά τρόφιμα, αλλά καλές και κακές συνήθειες που σχετίζονται με αυτά.

5 – Η επιτυχημένη απώλεια βάρους απαιτεί αλλαγές στον τρόπο ζωής. Γι΄ αυτό το λόγο συνδυάζεται πάντα με διατροφική εκπαίδευση.

6 – Μετά την επίτευξη του στόχου σας, έχετε δώρο 2 συνεδρίες συντήρησης.

7 – Εφόσον πρόκειται για ανήλικο άτομο, θα χρειαστεί να το συνοδεύσει ο κηδεμόνας του στην 1η και 2η επίσκεψη, προκειμένου να λάβει οδηγίες, για να ενισχύσει την προσπάθεια του.

Τι περιλαμβάνει η κάθε επίσκεψη

Σε κάθε επίσκεψη περιλαμβάνεται διατροφική εκπαιδευση και εύκολες συνταγές, σύμφωνα με το διαιτολόγιό σας.

Πρόκειται για τη πιο σημαντική συνεδρία, η οποία θα διαρκέσει περίπου 40-60’.<br /> Ο περισσότερος χρόνος θα αφιερωθεί στο να λάβω αναλυτικές πληροφορίες για εσάς, μέσω του ιατρικού και διατροφικού ιστορικού σας. Θα αξιολογήσω την κατάσταση θρέψης σας μελετώντας τις ιατρικές εξετάσεις σας και αν χρειαστεί, θα σας προτείνω επιπλέον εξετάσεις, με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας. Αφού συλλέξω όλες τις πληροφορίες που χρειάζομαι, θα κάνουμε τις απαραίτητες σωματομετρήσεις και λιπομέτρηση. Έτσι θα έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα, προκειμένου να εντοπίσουμε πιθανά προβλήματα και να θέσουμε τους στόχους σας.<br /> Σε αυτή την επίσκεψη δεν παίρνετε διατροφικό πρόγραμμα, αφού όπως προαναφέρθηκε, θα είναι εξατομικευμένο και θα χρειαστεί ανάλυση των πληροφοριών και σωστή δόμηση του.</p> <p>Κόστος 1ης συνεδρίας: 40€

Πραγματοποιείται εντός 3 ημερών από την 1η επίσκεψη, από κοντά ή μέσω email.</p> <p>Σε αυτή την επίσκεψη σας παραδίδω το διατροφικό πρόγραμμα και σας το εξηγώ. Σας λύνω πιθανές απορίες και διορθώνουμε μαζί οτιδήποτε σας προβληματίζει. Μαζί με το διαιτολόγιο θα λάβετε αρκετές συμβουλές, νόστιμες και εύκολες συνταγές και το ημερολόγιο διατροφής.

Στις επόμενες επισκέψεις, θα ανανεώνουμε το διαιτολόγιο και θα δίνονται νέες συνταγές, ανάλογα με την πρόοδο που έχει σημειωθεί, την οποία θα βλέπουμε πραγματοποιώντας σωματομετρήσεις και κοιτάζοντας το ημερολόγιο διατροφής.</p> <p>Μεγάλο μέρος του χρόνου των συνεδριών αυτών, αφιερώνεται στην εκπαίδευση σας σε διατροφικά θέματα, καθώς και σε τεχνικές πρόληψης δύσκολων καταστάσεων.</p> <p>Κόστος εβδομαδιαίας συνεδρίας: 20€<br /> (από την 2η συνεδρία και μετά)

Κλείστε το ραντεβού σας!

Χρησιμοποίηστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και γράψτε μου σε μερικές γραμμές για το τι προσπαθείτε να επιτύχετε. Μπορούμε να κανονίσουμε μια συνεδρία, για να συζητήσουμε το ιστορικό και τους στόχους σας.

    Επικοινωνήστε μαζί μου για οτιδήποτε σας απασχολεί…
    Θα χαρώ πολύ να σας βοηθήσω!

    210 99 14 115698 4152 754

    Ελληνικα