Αποτρίχωση

Πολλοί άνδρες επιλέγουν να κάνουν αποτρίχωση, στο κέντρο Αισθητικής & Διαιτολογίας Nefer, ώστε να απαλλαγούν από την τριχοφυΐα στο σώμα (στέρνο, πλάτη, ώμους, πόδια, αυχένα, μπράτσα, δάκτυλα χεριών) και στο πρόσωπο (ανάμεσα στα φρύδια, στα ζυγωματικά, όταν τα γένια ανεβαίνουν ψηλά, κάτω από τα μάτια, στα πτερύγια των αυτιών, στη ράχη της μύτης, στο λαιμό).
Ιδιαίτερα η ανδρική αποτρίχωση, απαιτεί προσοχή στην επιλογή της μεθόδου, ώστε να μην επιδεινωθεί η ανδρική τριχοφυΐα, λόγω των αυξημένων ανδρογόνων (αντρικές ορμόνες) και να μην εμφανιστεί θυλακίτιδα (τρίχες που γυρίζουν μέσα στο δέρμα), αφού η ανδρική τριχοφυΐα εμφανίζεται πυκνότερη, πιο δυνατή και σε διαφορετικά και περισσότερα σημεία απ’ ότι η γυναικεία τριχοφυΐα.
Η ανδρική αποτρίχωση γίνεται κάτω από αυστηρούς κανόνες υγιεινής, από έμπειρους αισθητικούς, πτυχιούχους ΤΕΙ, που γνωρίζουν όλες τις σύγχρονες τεχνικές αποτρίχωσης, καθώς και την ανατομία της τρίχας και την ιδιαιτερότητα της ανδρικής επιδερμίδας και τριχοφυΐας.
Σε εμάς θα βρείτε όλες τις μεθόδους αφαίρεσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.
Για μόνιμη ανδρική αποτρίχωση:

Για προσωρινή ανδρική αποτρίχωση:

  • Κερί. Ενδείκνυται για την προσωρινή απομάκρυνση του τριχώματος σε μη ορμονοεξαρτώμενες περιοχές π.χ. πόδια, μασχάλες.
  • Ενζυμική αποτρίχωση. Γίνεται, εφαρμόζοντας τζελ με ένζυμα, σε επιδερμίδα που μόλις έχει αποτριχωθεί με κερί. Μειώνει την υπάρχουσα τριχοφυΐα σε ορμονοεξαρτώμενες περιοχές μέσω της εφαρμογής των κερατολυτικών ενζύμων. Στους άνδρες περιοχές όπως η πλάτη, το στήθος και τα χέρια, αν δεν γίνουν με LASER, τότε η αμέσως επόμενη ενδεδειγμένη μέθοδος αποτρίχωσης είναι η Ενζυμική αποτρίχωση. Έτσι εξασφαλίζουμε πως δεν θα πυκνώσει η τριχοφυΐα σε αυτές τις περιοχές, που δρουν περισσότερο τα ανδρογόνα και μπορεί να αυξηθεί η τριχοφυΐα, αν έκαναν μόνο κερί. Προτείνεται κυρίως στο στέρνο, την πλάτη, τον αυχένα και τα χέρια.

Θυλακίτιδα. Τι είναι;
Ψευδοθυλακίτιδα, θυλακίτιδα, είναι η «τρίχα που μεγαλώνει μέσα στο δέρμα» είναι η ίδια κατάσταση.
Η θυλακίτιδα δημιουργείται πολύ συχνά με τις αποτριχωτικές μεθόδους. Περισσότερο με το ξύρισμα και λιγότερο με το κερί. Ιδιαίτερα οι άνδρες, λόγω πυκνής τριχοφυΐας, εμφανίζουν συχνά θυλακίτιδες.
Πολύ συχνά στους άνδρες εμφανίζεται στον λαιμό, εκεί που οριακά τελειώνουν τα γένια, στην πλάτη και το στέρνο μετά από αποτρίχωση με κερί ή ξυραφάκι.
Στην εμφάνιση της, μεγάλο ρόλο παίζουν η ευαισθησία του κάθε ατόμου. Σε άτομα με σγουρές τρίχες εμφανίζεται πιο συχνά καθώς και ορμονικοί παράγοντες είναι υπεύθυνοι.
Οι τρίχες φυσιολογικά μεγαλώνουν στο κέντρο του θύλακα και εμφανίζονται κάθετα στην επιφάνεια της επιδερμίδας.
Στη θυλακίτιδα η τρίχα δεν μεγαλώνει στο κέντρο του θύλακα, αλλά «στρίβει» και τραυματίζει το τοίχωμα του θυλάκου. Αυτό δημιουργεί φλεγμονή και μπορεί να εμφανιστεί βλατίδα ή και κύστη. Στη συνέχεια αυτή η φλεγμονή αν επιμένει, δημιουργεί ουλή ή δυσχρωμίες (υπερμελάγχρωση ή υπομελάγχρωση).
Στο Nefer γνωρίζουμε τις επιπλοκές και επιπτώσεις μίας λανθασμένης αποτρίχωσης, γι’ αυτό και σας εξασφαλίζουμε ασφάλεια, κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και εγγυημένη αποτελεσματικότητα με πλήρως εξελιγμένες αποτριχωτικές μεθόδους όπως η αποτρίχωση με LASER Αλεξανδρίτη by Candela ή το Διοδικό LASER by Alma.

Αναρωτιέστε ποια είναι η καλύτερη μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης; Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ.

Ελληνικα