Ανδρικη Περιποιηση Σωματος

Σύσφιξη Σώματος - Άνδρες

Η σύσφιξη σώματος, κυρίως η επιδερμική σύσφιξη, αποτελεί μια από τις δυσκολότερες προκλήσεις. Συνήθως οι περιοχές που έχουν ανάγκη από σύσφιξη, είναι το εσωτερικό των μηρών, τα μπράτσα, η κοιλιά, τα χέρια. Τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογία μας έχει βοηθήσει πολύ να πετύχουμε αποτελέσματα σύσφιξης στο σώμα.

Στο κέντρο Αισθητικής & Διαιτολογίας Νefer
ενισχύουμε τον συνδετικό ιστό, αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με ειδικές μεθόδους και μηχανήματα ασφαλή, τελευταίας τεχνολογίας.

Ηλεκτρομυοδιέγερση - EMS Training

Στο Κέντρο Αισθητικής & Διαιτολογίας Nefer, σας έχουμε μια φυσική λύση, για την βελτίωση της εικόνας του σώματος σας. Την ηλεκτρομυοδιέγερση EMS. Σε ένα ήρεμο και φιλικό περιβάλλον, σε έναν καθαρό χώρο, χωρίς πολυκοσμία και πάντα τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας. Είναι κατάλληλη μέθοδος απώλειας πόντων & σύσφιξης για εσάς αν:

 • Βαρεθήκατε τις εξαντλητικές δίαιτες χωρίς αποτέλεσμα
 • Δεν σας αρέσει η έντονη γυμναστική και μια αίθουσα γεμάτη με άλλους αθλούμενους
 • Δεν σας αρέσει η πολυκοσμία και τα αδιάκριτα βλέμματα
 • Χρειάζεστε εξατομικευμένη προπόνηση, λόγω τραυματισμών
 • Γενικά ο ελεύθερος σας χρόνος είναι πολύ περιορισμένος
 • Αθλείστε εντατικά, αλλά θέλετε να αυξήσετε την δύναμη και την αντοχή σας

Τι είναι η ηλεκτρομυοδιέγερση EMS;
Το EMS προκύπτει από τα αρχικά των λέξεων Elecro Muscle Stimulation. Δηλαδή ηλεκτρική διέγερση των μυών (ηλεκτρομυοδιέγερση).
Είναι ένα σύστημα που στέλνει ηλεκτρικά ερεθίσματα, ταυτόχρονα σε όλους μας τους μυς. Στη κυριολεξία, από την κορυφή έως τα δάκτυλα, προκαλώντας την ταυτόχρονη σύσπαση τους, χωρίς κίνδυνο τραυματισμού.
Αυξάνει τις μυϊκές συστολές, με τέτοιο τρόπο που το σώμα δεν θα μπορούσε να κάνει μόνο του. Για παράδειγμα 10 επαναλήψεις με βάρη, πετυχαίνουν λιγότερη μυϊκή σύσπαση.
Ενδυναμώνει έτσι όλο το σώμα – ενεργοποιώντας 650 μυϊκές ομάδες.
Κάθε μυς μπορεί να ενεργοποιηθεί και να τονωθεί περισσότερο ή λιγότερο έντονα, ανάλογα με την διάθεση και το στόχο σας.
Τα αποτελέσματα φαίνονται σε συντομότερο χρόνο και με λιγότερο κόπο ενώ ασύρματη εφαρμογή των ηλεκτροδίων δίνει ελευθερία για την εκτέλεση αερόβιας άσκησης.

Τι πετυχαίνουμε με την ηλεκτρομυοδιέγερση EMS;
Ανάλογα με το προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε, με το EMS πετυχαίνουμε:

 • Ενδυνάμωση
 • Σύσφιξη
 • Ενεργοποίηση του μεταβολισμού
 • Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας
 • Βελτίωση της στάσης του σώματος
 • Ανακούφιση πόνων στη πλάτη και τη μέση

Πως γίνεται η διαδικασία;
Φοράτε:

 • Ένα γιλέκο με ηλεκτρόδια στον άνω κορμό, κι ένα ηλεκτρόδιο στα χέρια, που διεγείρουν τους μυς της πλάτης (άνω και κάτω μέρος), της μέσης, τους κοιλιακούς, το πυελικό έδαφος, τους βαθύς ραχιαίους, τους θωρακικούς.
 • Ένα «σορτσάκι» με ηλεκτρόδια, που διεγείρουν τους μυς των κάτω άκρων, όπως τα πόδια, οι γλουτιαίοι και αν επιθυμούμε οι γάμπες.

Τα παραπάνω ηλεκτρόδια τα βρέχουμε για να διεισδύει το ρεύμα στους μυς.
Στη συνέχεια ρυθμίζουμε την ένταση του ρεύματος, μέχρι εκεί που αντέχει ο καθ’ ένας και αρχίζουμε τη συνεδρία.

Κι αφού φορέσω το ειδικό γιλέκο και σορτσάκι με τα ηλεκτρόδια, τι κάνω κατά την συνεδρία;
Ανάλογα με την φυσική κατάσταση και υγεία του καθενός, μπορείτε να κάνετε από διάδρομο ήπιας έντασης, έως ενεργές, δυναμικές ασκήσεις. Πολλές φορές χρησιμοποιούμε και κάποια βοηθητικά όργανα όπως λάστιχα, ιμάντες TRX, μπαλάκια, μπάλες, step κ.α.
Οι ασκήσεις γίνονται πάντα υπό την καθοδήγηση εκπαιδευμένου προσωπικού.
Σε περιπτώσεις μυοσκελετικών προβλημάτων ή αθλητών με έντονες απαιτήσεις στο ασκησιολόγιο, τότε η καθοδήγηση των ασκήσεων γίνεται από Φυσικοθεραπεύτρια.

Έχω τραυματισμούς, μπορώ να κάνω;
Όταν έχουμε άτομα με μυοσκελετικά προβλήματα, που τους δυσκολεύουν ή περιορίζουν την κίνηση τους, τότε η συνεδρίες γίνονται υπό την επίβλεψη της φυσικοθεραπεύτριας μας, Γιώτας Βλασερού, που έχει μεγάλη εμπειρία σε αθλητικούς τραυματισμούς. Με την επίβλεψη της λοιπόν, διασφαλίζεται η σωστή εφαρμογή του EMS, χωρίς πρόβλημα. Εξάλλου, η μέθοδος από μόνη της δεν καταπονεί το μυοσκελετικό σύστημα.

Τι αίσθηση έχει κατά την διάρκεια της συνεδρίας;
Αισθάνεστε ένα ευχάριστο γαργαλητό, λόγω του ρεύματος που διοχετεύεται ταυτόχρονα σε όλους τους μυς σας. Αλλά η ένταση του ρεύματος είναι ρυθμιζόμενη από εμάς κι εξατομικευμένη, και φθάνει μέχρι εκεί που αντέχετε.

Τι νιώθω μετά την συνεδρία;
Τελειώνοντας την συνεδρία ίσως νιώσετε μια ελαφριά κούραση στους μυς σας και μια ελαφριά ευχάριστη αίσθηση στο σώμα, όπως νιώθουμε μετά την γυμναστική, πράγμα που οφείλεται στην έκκριση ενδορφινών.
Ωστόσο, αν είστε από αυτούς που θέλουν να νιώσουν την αίσθηση της εξουθένωσης μετά από μια έντονη προπόνηση, σίγουρα δεν θα σας καλύψει σε αυτό, η μέθοδος.

Πότε θα δω αποτελέσματα;
Αυτό εξαρτάται από την γενικότερη φυσική κατάσταση του καθενός (βάρος, ηλικία…), την διατροφή, τον τρόπο ζωής – άσκηση. Τα πρώτα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται τις πρώτες 4 – 6 συνεδρίες.
1ος μήνας. Αρχίζετε να βλέπετε αλλαγές στο σώμα και στη διάθεση σας
2ος μήνας. Οι γνωστοί σας παρατηρούν διαφορά
3ος μήνας. Οι άγνωστοι γύρω σας λένε κολακευτικά σχόλια για την φυσική σας κατάσταση.

Μπορεί να συνδυαστεί με γυμναστική;
Φυσικά και μπορεί. Θα λέγαμε, μάλιστα, πως επιβάλλεται.
Ιδανική περίπτωση, είναι να συνδυαστεί με αερόβια άσκηση, ακόμα και την ίδια μέρα. Έτσι θα ενισχυθούν τα αποτελέσματα, αφού προάγουμε την λειτουργικότητα της προπόνησης σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Επίσης μπορεί να συνδυαστεί με προπόνηση με βάρη, αλλά προσοχή. Μετά από 24 ώρες.

Με τι άλλες μεθόδους θα προτείνετε να συνδυαστεί το σύστημα EMS;
Αρχικά απαραίτητη κρίνεται η ισορροπημένη διατροφή.
Πέρα από την διατροφή μπορεί να συνδυαστεί με:

 • Τα Hypoxi Vacunaut, για την μείωση της τοπικής εναπόθεσης λίπους sστη κοιλιά και τα πλαϊνά της (λιποαποθήκες).
 • Λεμφικό μασάζ (SPM) για ενίσχυση της αποτοξίνωσης του οργανισμού.
 • Μεσοθεραπεία, για μείωση του λίπους στο «σωσίβιο».

Τι ηλικίες μπορούν να κάνουν EMS Training;
Από 18 – 70 ετών.

Τι να πρέπει να φοράω και τι να έχω μαζί του;

 • τα αθλητικά σας παπούτσια
 • το ειδικό κολάν και μπλούζα που θα αγοράσετε από το Nefer, πριν την πρώτη συνεδρία και είναι ατομικό, για λόγους προσωπικής υγιεινής. ‘Εχει τις ιδιότητες αντι-ιδρωτικές, αντι-μυκητιακές, αντι-βακτηριδιακές.
 • Επίσης θα ήταν καλό να έχετε μαζί σας ένα επιπλέον εσώρουχο, γιατί αυτά που θα φοράτε θα βραχούν.

Πόσο διαρκεί η συνεδρία;
Διαρκεί 20 λεπτά και πραγματικά ο χρόνος περνάει γρήγορα κι ευχάριστα. Αντιστοιχεί σε 2 – 3 ώρες προπόνησης στο γυμναστήριο.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται την εβδομάδα;
2 συνεδρίες την εβδομάδα κι αφού φτάσετε στον επιθυμητό στόχο, μπορείτε να μειώστε τις συνεδρίες στη 1 την εβδομάδα.

Υπάρχει περιορισμός για μακροχρόνια χρήση της Ηλεκτρομυοδιέγερσης – EMS;
Μπορείτε πάντα να κάνετε EMS, απλά όπως αναφέραμε, αφού φτάσετε στο επιθυμητό στόχο, θα μειώσετε τις συνεδρίες, σε 1 φορά την εβδομάδα.
Απλά οι ηλεκτρικές διεγέρσεις που κάνει φυσικά το κεντρικό νευρικό μας σύστημα και οδηγεί σε συστολή τους μυς μας, γίνονται πιο έντονες με το EMS, το οποίο χρησιμοποιεί με πιο έντονο τρόπο αυτή της αρχή της ηλεκτρικής διέγερσης των μυών.

Πόσο κοστίζει;
Ξεκινάει με 35€/ συνεδρία και όσες περισσότερες συνεδρίες κάνετε, η τιμή μπορεί να φτάσει μέχρι 20€/ συνεδρία.
Επίσης την πρώτη φορά θα αγοράσετε το προσωπικό σας σετ βερμούδας, κολάν για να το φοράτε πριν σαν φορέσουμε το γιλέκο με τα ηλεκτρόδια.

Μειονεκτήματα
Λόγω της υπερλειτουργίας των μυών, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υπερκόπωση, αυξάνεται η τιμή του CPK (κρεατινική κινάση).
Γι’ αυτό τον λόγο μπορείτε να κάνετε το πολύ 2 συνεδρίες/ εβδομάδα, με απόσταση 4 ημερών μεταξύ των συνεδριών.

Το ρεύμα που εφαρμόζεται με τα ειδικά γιλέκα, υπάρχει περίπτωση να βλάπτει το σώμα;
Δεν βλάπτει το σώμα, σε καμία περίπτωση. Εφαρμόζονται ρεύματα χαμηλής συχνότητας, τα οποία εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιούνται με ασφάλεια στην αισθητική και στην φυσικοθεραπεία.
Οι μυς μας είναι ηλεκτροχημικά όργανα, που για να συσταλούν απαιτείται ηλεκτρική διέγερση από το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η ηλεκτρομυοδιέγερση – EMS, εκμεταλλευόμενη αυτή τους την ιδιότητα, χρησιμοποιεί αυτά τα ρεύματα χαμηλής συχνότητας κι έτσι εντείνει την συστολή των μυών.

Σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται το EMS;
Υπάρχουν κάποιες απόλυτες αντενδείξεις ή κάποιες μερικές αντενδείξεις που σε αυτή την περίπτωση, ζητάτε την άδεια του γιατρού σας.

 • Βηματοδότης
 • By pass
 • Πρόσφατη χειρουργική επέμβαση
 • Κήλη
 • Σκλήρυνση κατά πλάκας
 • Φυματίωση
 • Αρτηριοσκλήρωση προχωρημένου σταδίου
 • Σακχαρώδη διαβήτη
 • Πυρετό και οξείες βακτηριακές ή ιογενείς μολύνσεις
 • Επιληψία
 • Θρόμβωση
 • Σοβαρή διαταραχή του κυκλοφορικού συστήματος
 • Αιμοφιλία
 • Τεχνητά μέλη
 • Βίδες σε κατάγματα
 • Καρκίνο
 • Σοβαρά προβλήματα με την αρτηριακή πίεση

Η ηλεκτρομυοδιέγερση – EMS, είναι καινούργια «μόδα»;
Υπήρχε από παλιά. Ίσως δεν ήταν σε αυτή την μορφή, δηλαδή συνδυασμός ηλεκτρικού ερεθίσματος στους μυς και παράλληλα κίνηση, αλλά ο Luigi Galvani, το 1761, είχε επιστημονικά ευρήματα, για την ιδιότητα των ρεμάτων, να ενεργοποιούν τους μυς. Κυρίως όμως χρησιμοποιούνταν παλιά τα ρεύματα για την αποκατάσταση μυϊκών προβλημάτων.

Υπάρχουν μελέτες για την Ηλεκτρομυοδιέγερση;
Υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της Ηλεκτρομυοδιέγερσης. Μερικές από αυτές είναι οι παρακάτω:

 • Effects of Whole-Body Electromyostimulation versus High-Intensity Resistance Exercise on Body Composition and Strength: A Randomized Controlled Study (NCBI – Published online 2016)
 • Whole-body electromyostimulation as a means to impact muscle mass and abdominal body fat in lean, sedentary, older female adults: subanalysis of the TEST-III trial (NCBI – Published online 2013)
 • The efficacy and safety of whole-body electromyostimulation in applying to human body: based from graded exercise test (NCBI – Published online 2018)
  Electrical muscle stimulation as whole body training – Multicenter study on the use of full body EMS in fitness centers (VATTER, J., University of Bayreuth, 2003; publication AVM Verlag, Munich 2010).

Κόστος

1ος  μήνας – 8 συνεδρίες (35€/συνεδρία) 280€
2ος  μήνας – 8 συνεδρίες (29€/συνεδρία) 232€
3ος  μήνας – 8 συνεδρίες (25€/συνεδρία) 200€
4ος  μήνας – 8 συνεδρίες (20€/συνεδρία) 160€

Διάρκεια συνεδρίας: 20 λεπτά

Αριθμός συνεδριών: εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε σώματος

Συχνότητα: 1 – 2 συνεδρίες/ εβδομάδα

Συμπληρωματική περιποίηση:

Hypoxi Vacunaut

Για εντονη επιδερμικη συσφιξη

Medical needling

Το Medical Needling, είναι μια μη επεμβατική μέθοδος αναδόμησης της επιδερμίδας. Πετυχαίνει έντονη επιδερμική σύσφιξη. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματική σε περιοχές όπως κοιλιά, μπράτσα, εσωτερικό μηρών, χαλάρωση στο γόνατο κ.α. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους δέρματος χωρίς να προκληθεί κάποια παρενέργεια.

Πώς εφαρμόζεται το Medical Needling;

Διεγείρει τους ινοβλάστες να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη, κι έτσι αυξάνεται η σφριγηλότητα της επιδερμίδας. Χρησιμοποιούνται ειδικά gel ή οροί, των οποίων η απορροφητικότητα από την επιδερμίδα αυξάνεται. Η συσκευή αυτή είναι ένας μικρός κύλινδρος που κατά μήκος του έχει μικρές λεπτές βελονίτσες. «Ρολάροντας» την στις περιοχές που θέλουμε να δουλέψουμε δημιουργούμε μικρούς νυγμούς.

Αυτό έχει 2 πλεονεκτήματα:

 • μέσω των μικρών νυγμών μπορούμε να περάσουμε βαθύτερα στην επιδερμίδα τα δραστικά συστατικά που θα χρησιμοποιήσουμε
 • με τον «μικροτραυματισμό» που δημιουργείται, ενεργοποιείται ο μηχανισμός επούλωσης, διεγείροντας τους ινοβλάστες να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη.

Τα αποτελέσματα του Medical Needling είναι γρήγορα και εντυπωσιακά.

 • Προσδίδει σφρίγος
 • Λειαίνει τις ραγάδες
 • Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ουλές και τα σημάδια που προέρχονται από τις χειρουργικές επεμβάσεις, τα εγκαύματα ή τους τραυματισμούς
 • ενυδατώνει και θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα

Τα στάδια του Medical Needling που ακολουθούμε είναι τα εξής:

 • Καθαρισμός επιδερμίδας & αντισηψία
 • Εφαρμογή τοπικού αντισηπτικού
 • Εφαρμογή αναισθητικής κρέμας
 • Εφαρμογή αναπλαστικών – συσφικτικών ορών
 • Χρήση συσκευής medical needling. Αυξάνει την απορρόφηση των ορών κατά 300 φορές!
 • Αναπλαστικό λάδι με υψηλής ισχύος βιταμίνη Α & Λακτικό οξύ

Συστήνουμε, ειδικά προϊόντα για χρήση στο σπίτι, ώστε να ενισχυθεί η σωστή παραγωγή κολλαγόνου και η ανάπλαση της επιδερμίδας. Προτείνεται η εφαρμογή τους 15 – 30 μέρες πριν την συνεδρία και η συνέχιση τους, τουλάχιστον 1 μήνα μετά τις συνεδρίες.

Κόστος: 150€

Διάρκεια συνεδρίας: 60 λεπτά – 75 λεπτά

Αριθμός συνεδριών: 6 – 12 θεραπείες

Συχνότητα: κάθε 7 – 15 μέρες

Συμπληρωματική περιποίηση:

Dermionologie body – Weyergans. Αρνητικά ιόντα οξυγόνου

Εστιασμενη αντιμετωπιση των Ραγαδων

Plasma Lift Pen για ραγάδες

Αν και οι άνδρες έχουν σφριγηλή επιδερμίδα, μερικές καταστάσεις, όπως η μεγάλη ή απότομη απώλεια κιλών, χαλαρώνουν την επιδερμίδα και σε μερικές περιπτώσεις εμφανίζονται ραγάδες. Το Plasma Lift Pen, εφαρμόζεται για να βοηθήσει στη μείωση των ραγάδων, στο σώμα. Είναι μια συσκευή νέας γενιάς, που εφαρμόζεται για την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου, με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση των ραγάδων.

Η συσκευή ιονίζει το άζωτο από τον ατμοσφαιρικό αέρα και δημιουργεί μια μικρο-ηλεκτρική εκκένωση ή το «τόξο» του πλάσματος, που χρησιμοποιείται για αισθητικούς σκοπούς. Η περιποίηση είναι μη επεμβατική. Το «τόξο», δεν αγγίζει ποτέ την επιδερμίδα, αλλά τοποθετείται σε απόσταση περίπου 1mm, πάνω από το δέρμα. Προκαλεί μικροτραυματισμό επιφανειακά στην επιδερμίδα, στα σημεία που είναι οι ραγάδες. Αυτό είναι γνωστό ως Fibloblasting, που είναι η ενεργοποίηση των φυσικών μηχανισμών επούλωσης της, χωρίς να επηρεάζει αρνητικά τον περιβάλλοντα ιστό.

Η Αντιμετώπιση των Ραγάδων στο σώμα, με Plasma Lift Pen, που σας προσφέρουμε στο κέντρο Αισθητικής & Διαιτολογίας Nefer, παράγει πραγματικό Plasma κι όχι απλά ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί το κάψιμο που δημιουργείται στην επιδερμίδα, από το τόξο του Plasma, είναι ελεγχόμενο, επιφανειακό, στοχευμένο, δρα ακριβώς στο σημείο που θέλουμε να επέμβουμε για να αναπλάσουμε την επιδερμίδα και όχι βαθύτερα.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, η άκρη της βελόνας, του Plasma Pen, παραμένει κρύα.
Το δέρμα αντιμετωπίζεται μόνο από το τόξο που δημιουργείται.

Αποτελέσματα:

 • Μειώνει τις ραγάδες
 • Συσφίγγει την χαλαρή επιδερμίδα του σώματος (π.χ κοιλιά, μπράτσα κ.λ.π)
 • Απομακρύνει τις ανομοιομορφίες της επιδερμίδας, που προκαλούνται από την πρόωρη γήρανση και γενικά την γήρανση

Τι είναι το πλάσμα;
Το πλάσμα είναι μία από τις τέσσερις θεμελιώδεις καταστάσεις της ύλης, ενώ οι άλλες τρεις είναι οι:

 • Στερεά
 • Υγρή
 • Αέρια

Αντίθετα από τις τελευταίες τρεις καταστάσεις της ύλης, το πλάσμα δεν υπάρχει κάτω από κανονικές συνθήκες, φυσικά στη γη και μπορεί να παραχθεί μόνο τεχνητά, από ουδέτερα αέρια.

Πως εφαρμόζεται η περιποίηση;
Η συσκευή έχει ένα μυτερό άκρο, που κατά την συνεδρία, πλησιάζει στην επιδερμίδα , στο σημείο των ραγάδων και λίγο πριν την ακουμπήσει, δημιουργείται το «τόξο» του πλάσματος (σαν ένας μικρός κεραυνός), μεταξύ της επιδερμίδας και του άκρου της συσκευής.
Το τόξο, είναι μικρό και ελεγχόμενο. Αφήνει στην επιδερμίδα μικρά επιφανειακά εγκαύματα, σε τελίτσες, οι οποίες σε 7 – 10 μέρες υποχωρούν.

Η περιποίηση γίνεται σε μια ολόκληρη περιοχή στο σώμα;
Αν οι ραγάδες είναι λίγες, τότε τις κάνουμε όλες σε μια συνεδρία.
Αν όμως οι ραγάδες, εντοπίζονται, για παράδειγμα σε όλους τους γλουτούς ή την κοιλιά, τότε θα πρέπει να μοιράσουμε την επιφάνεια σε 4 συνεδρίες. Κι αυτό γιατί πρέπει να αφήσουμε στην επιδερμίδα, τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζεται να επουλωθεί και να παράγει υγιές κολλαγόνο, χωρίς να σοκαριστεί ο οργανισμός.

Συνήθως μετά από 20 – 30 μέρες θα κάναμε τα υπόλοιπα σημεία που έχουμε μοιράσει.

Πρέπει η επιδερμίδα να έχει προετοιμαστεί πριν την συνεδρία με Plasma Pen;

 • Για την καλύτερη ανταπόκριση στην μείωση των ραγάδων, με το Plasma Pen, προετοιμάζουμε την επιδερμίδα ώστε να παράγει υγιές κολλαγόνο & ελαστίνη.
 • Προτείνουμε να ξεκινήσει ο πελάτης, τουλάχιστον 15 μέρες πριν, να εφαρμόζει στο σπίτι προϊόντα που ενισχύουν την λειτουργία της επιδερμίδας. Τέτοια προϊόντα έχουν κυρίως συστατικά με βιταμίνη Α, Βιταμίνη C, Πεπτίδια, ειδικά για την επιδερμίδα του σώματος.

Μετά τη συνεδρία Lifting λαιμού με Palsma Pen, τι φροντίδα ακολουθείται και τι πρέπει να αποφεύγεται;

 • Δεν επιτρέπεται για 3 μήνες, ηλιοθεραπεία & solarium (κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου επιβάλλεται η χρήση αντιηλιακού). Ιδιαίτερα στον λαιμό, μπορεί να καλύπτεται η περιοχή και με ένα φουλάρι
 • Καθαρισμός & απολύμανση της περιοχής, 2 φορές/ ημέρα
 • Εφαρμογή αναπλαστικής κρέμας, μέχρι να υποχωρήσουν οι εφελκίδες (7- 10 μέρες)
 • Για 3 μήνες χρήση αντιηλιακού
 • Για όσο χρονικό διάστημα υπάρχουν οι εφελκίδες στον λαιμό, δεν επιτρέπεται η χρήση Sauna, αθλημάτων που ιδρώνει η επιδερμίδα, θεραπείες αισθητικής, ιδιαίτερα επεμβατικές.
 • Η μόνη περιποίηση που μπορεί να εφαρμοστεί στο Κέντρο Αισθητικής Nefer, είναι η Αντιοξείδωση με Αρνητικά ιόντα οξυγόνου – Dermionologie Facial – Weyergans (μπορεί να εφαρμοστεί και αμέσως μετά την συνεδρία, για να ενισχύσει την επούλωση & ανάπλαση της επιδερμίδας)

Μετά τη συνεδρία με το Palsma Pen, τι θα εμφανίσει η επιδερμίδα του σώματος;

 • Ελαφρύ οίδημα (τις πρώτες 3 μέρες)
 • Δημιουργία εφελκίδας σε τελίτσες (εμφανίζεται εντονότερα, μετά από 1 – 2 μέρες και υποχωρεί μετά από 7 – 10 μέρες). Δεν επιτρέπεται, να τις τραβάει ο πελάτης.
 • Ερυθρότητα για 2 – 8 εβδομάδες. (εμφανίζεται αφού υποχωρήσουν οι εφελκίδες)

Αντενδείξεις

 • Εγκυμοσύνη
 • Μεταλλικά ενθέματα στο πρόσωπο
 • Επιληψία
 • Καρδιακός βηματοδότης
 • Δερματικές βλάβες
 • Τοπική φλεγμονή
 • Αρρύθμιστος διαβήτης
 • Οξεία φλεγμονή

Στάδια περιποίησης

 • Καθαρισμός της περιοχής με τις ραγάδες & αντισηψία
 • Εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας για 50’
 • Χρήση συσκευής Plasma Pen.
 • Κρέμα αναπλαστική & Αντηλιακή

Κόστος:

Κόστος  
Περιοχή εφαρμογής (μια περιοχή/ συνεδρία) Κόστος
Μικρή περιοχή 100€
Μεγάλη περιοχή 200€ – 400€ (αναλόγως έκτασης προβλήματος)

Διάρκεια συνεδρίας: 60 λεπτά – 90 λεπτά

Αριθμός συνεδριών: 1 – 4 συνεδρίες (εξαρτάται από την ηλικία και την γενικότερη εικόνα της επιδερμίδας)

Συχνότητα: Για την ίδια περιοχή εφαρμογής: 1 συνεδρία/ 2 – 3 μήνες (μόνο όταν υποχωρήσει η ερυθρότητα)
Για διαφορετική περιοχή εφαρμογής: σε απόσταση 20 – 30 ημερών από την άλλη συνεδρία με Plasma Pen

Συμπληρωματική περιποίηση:

Dermionologie body – Weyergans. Αρνητικά ιόντα οξυγόνου (μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως μετά την συνεδρία, για να ενισχύσει την επούλωση & ανάπλαση της επιδερμίδας)

Shock Wave – Κρουστικοί υπέρηχοι

Shock Wave – Κρουστικοί υπέρηχοι

Καταπολεμήστε την επιδερμική χαλάρωση, με ασφάλεια, αναίμακτα και χωρίς πόνο, με τους Κρουστικούς Υπερήχους – Shock Wave.

Τι είναι ο Κρουστικός Υπέρηχος ή αλλιώς Shock Wave και πως λειτουργεί;

Στην αισθητική χρησιμοποιούμε πολλά είδη υπερήχων. Μια καινούργια τεχνολογία για την σωματογλυπτική είναι και ο Κρουστικός Υπέρηχος – Shock Wave.
Είναι ένας υπέρηχος υψηλής συχνότητας, με μεγάλη ισχύ, που έχει την ιδιότητα να «χτυπάει» και να διεισδύει στους εν τω βάθει ιστούς με την μορφή κυμάτων. Στην περιοχή όπου εφαρμόζονται αυτά τα κύματα του υπέρηχου:

 • αυξάνεται η αιματική κυκλοφορία
 • ενεργοποιείται ο φυσικός μηχανισμός επούλωσης του οργανισμού

Αποτελεί μια δοκιμασμένη μέθοδο που πρωτοεφαρμόστηκε στην ιατρική το 1980, για την διάλυση των πετρών στα νεφρά (λιθοτριψία) και αργότερα, στη φυσικοθεραπεία για αποκατάσταση επίπονων καταστάσεων στους τένοντες και στους μύες.
Τα τελευταία χρόνια, οι Κρουστικοί Υπέρηχοι – Shock Wave, χρησιμοποιούνται στην αισθητική σώματος για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας, του τοπικού λίπους και για την επιδερμική σύσφιξη. Η ένταση του κρουστικού υπέρηχου, που χρησιμοποιούμε στην αισθητική – συγκριτικά με την χρήση τους στην ιατρική και την φυσιοθεραπεία, διαμορφώνεται σε χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας και εφαρμόζεται σε μεγαλύτερη περιοχή στο σώμα.

Τι αποτελέσματα έχει ο Κρουστικός Υπέρηχος – Shock Wave, στην εικόνα του σώματος και του δέρματος;

 • Στο δέρμα, επιδερμική σύσφιξη και βελτίωση του περιγράμματος του σώματος. Με την πίεση από την δύναμη των υπερήχων, δημιουργούνται «μικροτραυματισμοί» στην επιδερμίδα, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του φυσικού μηχανισμού επούλωσης της επιδερμίδας, την δημιουργία νέου κολλαγόνου.
 • Στο επίπεδο της επιδερμίδας, πετυχαίνει μείωση των ραγάδων.
 • Αύξηση της αιματικής κυκλοφορίας. Έτσι οξυγονώνονται οι ιστοί του δέρματος, με αποτέλεσμα την τοπική αύξηση του μεταβολισμού, με αποτέλεσμα την μείωση πόντων.
 • Διάσπαση των λιποκυττάρων, μειώνοντας τον όγκο τους και μειώνοντας την όψη της κυτταρίτιδας.
 • Με τους κατάλληλους χειρισμούς από την αισθητικό, προωθείται η λεμφική παροχέτευση. Έτσι μειώνεται το οιδήμα και η κατακράτηση υγρών στα κάτω άκρα.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται ο Κρουστικός Υπέρηχος – Shock Wave;

Εφαρμόζεται με μεγάλη ευκολία σε όποια περιοχή εμφανίζει εναπόθεση τοπικού λίπους κι επιδερμική χαλάρωση.
Ενδεικτικά εφαρμόζεται:

 • Στα μπράτσα
 • Στη κοιλιά
 • Στους γλουτούς
 • Στους μηρούς
 • Στο εσωτερικό των γόνατων
 • Στα πλαϊνά της πλάτης

Πως γίνεται η συνεδρία;

Η αισθητικός απλώνει στην επιδερμίδα σας συσφικτικό προϊόν, επιλέγει ειδικό πρόγραμμα για επιδερμική σύσφιξη και στη συνέχεια κινεί στο δέρμα σας, τον κρουστικό υπέρηχο, μέσω μιας χειροκίνητης «κεφαλής». Ακούτε τον θόρυβο του κρουστικού υπερήχου και αισθάνεστε μια ελαφριά δόνηση. Η επιδερμίδα γίνεται ερυθρή και ζεστή λόγω της αύξησης της αιματικής ροής.
Η συνεδρία γίνεται σε 2 στάδια. Στο πρώτο στάδιο η αισθητικός χρησιμοποιεί μια κεφαλή και πρόγραμμα με λιγότερη δόνηση, για πιο επιφανειακή δράση στην επιδερμίδα και στο δεύτερο στάδιο, θα χρησιμοποιήσει άλλη κεφαλή και πρόγραμμα με πιο εν τω βάθη δράση.

Πονάει η συνεδρία;

Είναι μια ευχάριστη διαδικασία και πολλοί αισθάνονται χαλάρωση. Αν κάποιος είναι πολύ ευαίσθητος και πονάει, η ένταση μπορεί να ρυθμιστεί σε χαμηλότερη ένταση.

Αφήνει σημάδια ή πονάει το δέρμα μετά την συνεδρία;

Δεν αφήνει σημάδια. Μόνο άτομα με κακή κυκλοφορία, μπορεί να εμφανίσουν μικρούς μώλωπες, οι οποίοι υποχωρούν πολύ σύντομα.

Πότε φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα;

Τα πρώτα αποτελέσματα, φαίνονται από τις πρώτες 6 συνεδρίες.

Υπάρχουν άτομα που αντενδείκνυται να κάνουν Κρουστικό Υπέρηχο – Shock Wave;

Γενικά δεν έχει αντενδείξεις, εκτός από κάποιες σοβαρές καταστάσεις όπως:

 • Καρκίνος
 • Θρομβοφλεβίτιδα (όταν το Shock Wave εφαρμόζεται στα πόδια)
 • Λήψη αντιπηκτικών
 • Βηματοδότη
 • Γενική αδιαθεσία
 • Για λόγους ασφαλειας

Κόστος/συνεδρία:

Διάρκεια 20’ 30€
Διάρκεια 30’ 40€
Διάρκεια 45’ 50€
Διάρκεια 60’ 60€

Διάρκεια συνεδρίας: 20 λεπτά – 60 λεπτά (εξαρτάται από την έκταση της περιοχής εφαρμογής και από το αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε)

Αριθμός συνεδριών: κατά ελάχιστο 12 συνεδρίες (6 εβδομάδες)
(εξαρτάται από την ένταση του «προβλήματος» και από το αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε)
Κάθε 12 συνεδρίες, σταματάμε για 2 εβδομάδες. Συνεχίζουμε μετρά τις 2 εβδομάδες

Συχνότητα: 2 συνεδρίες/ εβδομάδα. Κάθε 2 – 3 μέρες

Συμπληρωματική περιποίηση:

Λεμφικό drainage με βεντούζες (SPM) & αιθέρια έλαια

Κρυολιπόλυση. Λιποδιάλυση (Ice – Shock Λιπόλυση)

Dermionologie body - Weyergans Αρνητικά ιόντα οξυγόνου

Ιδανική περιποίηση σώματος, για να μειωθεί ο χρόνος επούλωσης της της επιδερμίδας, μετά από δραστικές περιποιήσεις που ερεθίζουν την επιδερμίδα, όπως το Medical Needling.

Έχετε βρεθεί ποτέ μπροστά σε καταρράκτη ή έστω σε κύματα που σκάνε με δύναμη σε βράχια; Σίγουρα θα έχετε νιώσει έντονη ευεξία. Η αιτία είναι τα αρνητικά ιόντα οξυγόνου, που παράγονται κατά την πρόσκρουση, με δύναμη, του νερού στα βράχια ή το έδαφος.

Τι θα λέγατε αν μπορούσατε τα δεχτείτε αυτή την ευεργετική επίδραση, στην πόλη; Πως; Με το dermionologie!

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, η περίσσεια οξέων εξουδετερώνεται μέσω του ιονισμένου οξυγόνου, που χρησιμοποιεί η συσκευή. Μέσα στις επόμενες ώρες και ημέρες, πραγματοποιείται η αυτόματη απομάκρυνση των λεμφικών αποβλήτων.

Μετά τον «εσωτερικό καθαρισμό» του σώματος, τα οξέα και οι βάσεις του οργανισμού βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία. Το δέρμα είναι φωτεινότερο, ο πελάτης αισθάνεται ξεκούραστος υγιέστερος.

Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θεραπεία Dermio Care® προσώπου, βασίζεται στα αρνητικά ιόντα. Τα πλεονεκτήματα των αρνητικών ιόντων έχουν αποδειχτεί από το 1957. Ο Αμερικανός βιολόγος A.P. Krueger τα χαρακτήρισε ως «βιταμίνες του αέρα». Απέδειξε, ότι τα αρνητικά ιόντα έχουν για τον οργανισμό, ευεργετικές ιδιότητες ζωτικής σημασίας και ότι επηρεάζουν θετικά την αναπνοή, το μεταβολισμό των κυτταρικών μεμβρανών καθώς και τη ψυχολογική κατάσταση όσων δέχονται τη συνεδρία με dermionologie.

Αποτελέσματα
⦁ Μείωση οιδημάτων – κατακρατήσεων

⦁ Ενεργοποίηση των φυσικών μηχανισμών αποτοξίνωσης του σώματος

⦁ Αύξηση του μεταβολισμού

 

Διαδικασία
⦁ Εφαρμογή στην επιδερμίδα του σώματος, ειδικού gel. Κατάλληλου για την εξουδετέρωση του όξινου μανδύα της επιδερμίδας, ώστε να επιτραπεί η δράση των ευεργετικών για τον οργανισμό, αρνητικών ιόντων οξυγόνου.

⦁ Φοράτε την ειδική ατομική σακούλα, μέχρι τις μασχάλες ή τη μέση. Η σακούλα, συνδέεται με την κύρια συσκευή, μέσω ενός σωλήνα.

⦁ Εκκίνηση της συσκευής Dermio. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, διοχετεύονται αρνητικά ιόντα, στο σώμα.
Ουσιαστικά, η συσκευή αναρροφά τον αέρα από το δωμάτιο και τον φιλτράρει από σκόνες και ιούς. Στη συνέχεια ενισχύει κατά πολύ τα αρνητικά ιόντα του ατμοσφαιρικού αέρα και τα στέλνει μέσα στη σακούλα.

⦁ Προαιρετικά (extra χρέωση): Medical Needling, Hypoxi κ.α.

Κόστος:

45€/ 1 συνεδρία

350€ οι 10 συνεδρίες (35€/συνεδρία)

Όταν συνδυάζεται με άλλες περιποιήσεις σώματος: κόστος περιποίησης + 20€ για το Dermionologie® Body– Weyergans

Διάρκεια συνεδρίας: 30 λεπτά

Αριθμός συνεδριών: από 20 συνεδρίες

Συχνότητα: Συστήνονται 10 συνεδρίες κατά τη διάρκεια ενός κύκλου αναγέννησης της επιδερμίδας, δηλαδή σε 28 μέρες

Συμπληρωματική περιποίηση:

Shock Wave – Κρουστικοί υπέρηχοι

Medical needling

Ελληνικα