Αποτρίχωση

 

Στο σύγχρονο κέντρο Αισθητικής & Διαιτολογίας Nefer η αποτρίχωση γίνεται κάτω από αυστηρούς κανόνες υγιεινής, από έμπειρους πτυχιούχους αισθητικούς, που γνωρίζουν όλες τις σύγχρονες τεχνικές αποτρίχωσης, καθώς και την ανατομία και την ιδιαιτερότητα της κάθε επιδερμίδας.

Ιδιαίτερα η ανδρική αποτρίχωση, απαιτεί προσοχή στην επιλογή της μεθόδου, ώστε να μην επιδεινωθεί η τριχοφυϊα και να μην εμφανιστεί θυλακίτιδα (τρίχες που γυρίζουν μέσα στο δέρμα).

Σε εμάς θα βρείτε όλες τις μεθόδους αφαίρεσης της ανεπιθύμητης τριχοφυϊας.

Για μόνιμη αποτρίχωση:

  • LASER Αλεξανδρίτη – Candela Μία ανώδυνη LASER αποτρίχωση και εγγυημένο και γρήγορο αποτέλεσμα
  • Φωτοθερμόλυση - ΙΡL με την μέθοδο ELOS (συνδυασμός IPL & ραδιοσυχνοτήτων) Από τις πλέον δημοφιλείς ανώδυνες μεθόδους για μόνιμη απαλλαγή της ανεπιθύμητης τριχοφυϊας που εφαρμόζεται σε όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και στις πιο ευαίσθητες περιοχές.
  • Ριζική αποτρίχωση με βελόνα (ηλεκτρική αποτρίχωση), στις λευκές τρίχες. Ίσως η πιο αποτελεσματική μέθοδος αποτρίχωσης, καθώς δρα απευθείας στην ρίζα της τρίχας και την καταστρέφει, με την διοχέτευση ηλεκτρισμού.

 

Για προσωρινή αποτρίχωση:

  • Κερί. Ενδείκνυται για την προσωρινή απομάκρυνση του τριχώματος σε μη ορμονοεξαρτώμενες περιοχές π.χ. πόδια, μασχάλες.
  • Ενζυμική/Βιολογική αποτρίχωση. Μειώνει την υπάρχουσα τριχοφυϊα σε ορμονοεξαρτώμενες περιοχές μέσω της διάχυσης κερατολυτικών ενζύμων.

Ο κίνδυνος της θυλακίτιδας

Ψευδοθυλακίτιδα, θυλακίτιδα, είναι η «τρίχα που μεγαλώνει μέσα στο δέρμα» είναι η ίδια κατάσταση.

Η θυλακίτιδα δημιουργείται πολύ συχνά με τις αποτριχωτικές μεθόδους. Περισσότερο με το ξύρισμα και λιγότερο με το κερί.

Στην εμφάνιση της, μεγάλο ρόλο παίζουν η ευαισθησία του κάθε ατόμου. Σε άτομα με σγουρές τρίχες εμφανίζεται πιο συχνά καθώς και ορμονικοί παράγοντες είναι υπεύθυνοι.

Οι τρίχες φυσιολογικά μεγαλώνουν στο κέντρο του θύλακα και εμφανίζονται κάθετα στην επιφάνεια της επιδερμίδας.

Στη θυλακίτιδα η τρίχα δεν μεγαλώνει στο κέντρο του θύλακα, αλλά «στρίβει» και τραυματίζει το τοίχωμα του θυλάκου. Αυτό δημιουργεί φλεγμονή και μπορεί να εμφανιστεί βλατίδα ή και κύστη. Στη συνέχεια αυτή η φλεγμονή αν επιμένει, δημιουργεί ουλή ή δυσχρωμίες (υπερμελάγχρωση ή υπομελάγχρωση).

Στο Nefer γνωρίζουμε τις επιπλοκές και επιπτώσεις μίας κακής αποτρίχωσης γι’ αυτό και σας εξασφαλίζουμε ασφάλεια, κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και εγγυημένη αποτελεσματικότητα με πλήρως εξελιγμένες  αποτριχωτικές μεθόδους όπως η φωτοαποτρίχωση (ELOS DS) και το LASER Αλεξανδρίτη - Candela.